• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Frölunda HC
FHC

Bara en poäng mot Frölunda

11 februari 2022 21:33

Hela vägen in till slutsignalen efter 60 spelade minuter var det Redhawks som gick för segern i kvällens hemmamatch mot Frölunda. Men avgörande kom inte. Istället var det straffar som fick fälla avgörande och där var gästerna starkare denna kväll.


Fredagshockey i Malmö Arena och publiken, som var tillbaka efter att restriktionerna försvann, bjöds på en intensiv och tight matc mellan två rivallag.

Det var gästande Frölunda som inledde starkast och fick ett litet momentum, mycket tack vare dubbla utvisningar på Redhawks under matchupptakten.

Ju längre perioden led, ju mer växte Redhawks in i det hela - och kanske var det också Ponthus Westerholm som hade periodens bästa möjlighet i slutskedet av den. Resultatet var dock mållöst efter 20 minuter.

Det skulle det vara även efter 40 spelade minuter. I andra perioden blev det mer och mer Redhawks, men utdelningen ville inte komma.

Istället var det gästerna som lyckades spräcka nollan. Två minuter in på den tredje perioden, i den sista sekunden av en Redhawksutvisning, fick göteborgarna utdelning.

Det bekom inte Redhawks, som jobbade vidare. Och när det var Redhawks tur att få spela med en man mer på banan, då tryckte Carl Söderberg in kvittering.

Därifrån och in till slutsignalen var det sedan en jakt på avgörandet, men trots ett spelmässigt övertag var det fortsatt oavgjort även efter ordinarie tid. Förlängning vidtog där så väl Oscar Alsenfelt som hans dito i Frölundakassen kom upp med stora räddningar.

Till slut krävdes straffar och den här gången var gästerna vassare i den aspekten av spelet. Således fick Redhawks nöja sig med en poäng denna kväll.

Tyvärr uteblir den korta presskonferensen i dag pga ett minneskort som slutade att fungera.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Frölunda 1-2 (0-0, 0-0, 1-1, 0-1)

42:00 0-1 Andreas Borgman (Lasch, Söderblom) PP1
44:11 1-1 Carl Söderberg (Ryan, Bouma) PP1

65:00 1-2 Theodor Niederbach (avgörande straff)

Skott: 33-23 (7-6, 12-8, 11-3, 3-5, 0-1)
Publik: 5 519 personer (Malmö Arena)