MALMÖ REDHAWKS SAMHÄLLSENGAGEMANG

Som idrottsförening är Malmö Redhawks en viktig aktör i vårt samhälle. Vi skapar en meningsfull fritidssysselsättning för över 500 barn i vår ungdomsverksamhet, och våra representationslag skapar ett intresse och engagemang kring hockeyn i staden. Utöver ishockeyn har vi med vårt starka varumärke både ett ansvar och unik möjlighet att ha en positiv inverkan på människor i vår stad och närområde. Tillsammans med våra samarbetspartners vill vi använda idrottens och ishockeyns positiva kraft till att förändra vårt samhälle till det bättre. För att visa vad våra samhällsengagemang handlar om har vi valt att samla alla under samlingsnamnet MerÄnHockey. 

Fokus MerÄnHockey 

Vårt fokus utgår från vår kärnverksamhet och vår värdegrund; Hjärta, Kvalitet, Stolthet. Malmö Redhawks är till största delen en ungdomsverksamhet och därför är det naturligt att vi vill fokusera på barn och ungdomar i Malmö och närområdet. För att förtydliga vilka områden vi arbetar med har vi valt ut 4 av FN:s hållbarhetsmål som alla våra samhällsengagemang utgår ifrån.

Hälsosam Ungdom

Aktivitet, hälsa och glädje. Det är ledorden i vårt samarbete med skolidrottsförbundet i Skåne där vi fokuserar på att sprida rörelseglädje för att öka den fysiska aktiviteten bland barn och unga. Med stöd av Doxa kan vi hjälpa skolidrottsförbundet i deras arbete med att sänka trösklar och göra idrotten mer tillgänglig.

Se mer här >>

Medspelaren

En utbildning för hela livet. Medspelaren är ett långsiktigt utveckling-och utbildningsprogram som vi bedriver i vår ungdomsverksamhet. Syftet är att skapa positiva mervärden i föreningen. Genom ett grundligt värdegrundsarbete i kombination med en god hockeyutbildning utvecklar vi både bra hockeyspelare och bra medmänniskor.

Se mer här >>

Mötesplatsen

Integration, förståelse och gemenskap. Mötesplatsen är ett samarbete med Fryshuset i Malmö och studenter ifrån Malmö Universitet där individens personliga utveckling står i centrum. Med stöd av våra partners har vi skapat ett program där vi ger ungdomar med olika livserfarenheter möjlighet träffas i vårt gym för att träna, umgås och stärka varandra. Ett program där barriärer bryts.

Se mer här>>

MKB:s skridskoskola

Sänka trösklar in i ishockeyns värld. Tillsammans med vår partner MKB driver vi en gemensam skridskoskola där vi bjuder in skolor i området runt Rosengård för att lära sig åka skridskor. Många barn som aldrig har stått på is innan får chansen att prova på att åka under roliga och lättsamma förhållanden. Genom skridskoskolan vill göra det lättare för att bli en del av vår dagliga verksamhet.

Se mer här >>

Ljusglimt

Stötta och sprida glädje bland sjukhusen. Under säsongen, med stöd av Sandberg Development, besöker vi lekterapierna vid sjukhusen i Malmö och Lund tillsammans med våra spelare för att förgylla barnens dag. Detta är besök som uppskattas av barnen, personalen och våra spelare.

Se mer här >>

EPOS

För ett jämställt idrotts-Sverige. EPOS är en satsning vars syfte är att motivera fler kvinnor att satsa på en karriär som ledare och/eller tränare på elitnivå. Genom EPOS möjliggörs erfarenhetsutbyte med flera av Sveriges största och mest framgångsrika klubbar och förbund som tillhör nätverket EPOS.

Se mer här >>

Hockeyns Dag

Årliga publikfest för välgörande ändamål. Varje säsong bjuder Redhawks tillsammans med partners på gratis inträde till en av sina hemmamatcher samtidigt som vi samlar in pengar till välgörenhet. För säsongen 24-25 har Redhawks tillsammans med Sandberg Development och Söderbergföretagen valt att fortsätta sitt fina samarbete med organisationen Min Stora Dag.

Mer information kommer.

Hållbarhetsrapport

I november 2023 släppte Malmö Redhawks sin första hållbarhetsrapport, som består av en sammanfattning om Redhawks hållbarhetsarbete och hur vi jobbar från ett socialt, ekonomiskt och grönt perspektiv.  

Under hösten kommer vi att släppa vår andra hållbarhetsrapport med på hur vi har utvecklat hållbarhetsarbetet och hur vi har arbetat med de olika hållbarhetsområden som presenterades i föregående rapport.  

Stolta partners till Malmö Redhawks samhällsengagemang #MerÄnHockey
Sociala partners till Malmö Redhawks samhällsengagemang #MerÄnHockey