MALMÖ REDHAWKS SAMHÄLLSENGAGEMANG

Malmö Redhawks är inte bara en idrottsförening utan är också en viktig aktör i vårt samhälle i stort. Med ett starkt varumärke har vi både ett ansvar och unika möjligheter att ha en positiv inverkan både på och utanför idrottens arena. Tillsammans med våra samarbetspartners vill vi använda idrottens och ishockeyns positiva kraft till att förändra vårt samhälle till det bättre. Samlingsnamnet vi har valt för våra samhällsengagemang är #MerÄnHockey.

Fokus #MerÄnHockey

Vårt fokus utgår från vår kärnverksamhet. Malmö Redhawks är till största delen en ungdomsverksamhet och därför är det naturligt att vi vill fokusera på barn och ungdomar i Malmö och närområdet. Vi har därtill valt att utgå ifrån FN:s hållbarhetsmål och våra program fokuserar på bland annat god hälsa & välbefinnande, jämställdhet och social hållbarhet. Samtliga av Malmö Redhawks samhällsengagemang genomsyras av våra värderingar: Hjärta, Kvalitet och Stolthet.

Vi är stolta Malmöiter, har fantastisk hockeyverksamhet och vårt samhällsengagemang har aldrig varit större! Läs mer om våra olika engagemang nedan! 

Hållbarhetsrapport 2022/2023

I november 2023 släppte vi på Malmö Redhawks vår första hållbarhetsrapport. Denna ska hjälpa oss få en förståelse för nuläget så att vi kan följa upp och fortsatta ta steg i arbetet med vår hållbarhet.  

Rapporten består av en sammanfattning om hur Redhawks jobbar samt vårt hållbarhetsarbete från ett socialt, ekonomiskt och grönt perspektiv. I rapporten finns även resultat på undersökningar som gjorts med klubbens intressenter kring vad de tycker är viktigt att fokusera på kring hållbarhet.

Ladda ner rapporten i sin helhet HÄR

Stolta partners till Malmö Redhawks samhällsengagemang #meränhockey
Aktivitet, hälsa och glädje

Hälsosam Ungdom är ett samarbete med Skolidrottsförbundet Skåne med fokus på att öka den fysiska aktiviteten bland barn och unga. Med stöd av Doxa, Malmö Ställningsservice, RSA, Trelleborg SportsClub, Super Däck och Sparbanksstiftelsen Finn kan vi hjälpa till med att sänka trösklar och göra idrotten mer tillgänglig.

Se mer här >>

En utbildning för hela livet

Medspelaren är ett långsiktigt utvecklings – och utbildningsarbete som vi har tagit fram med stöd från flertalet partners i syfte att skapa positiva mervärden i föreningen. Genom ett grundligt värdegrundsarbete i kombination med en god hockeyutbildning utvecklar vi både bra hockeyspelare och bra medmänniskor.

Se mer här >>

Med Tobiasregistret

Varje säsong spelas OM21-cup till minne av Oliver Mattsson där vi uppmärksammar både OM21-stiftelsen och Tobiasregistret som är ett register för donatorer av blodstamsceller. Varje dag drabbas någon i Sverige av en livshotande blodsjukdom som kan behöva behandlas med friska blodstamsceller.

Se mer här >>

Stötta & sprida glädje

Med stöd av Sandberg Development besöker vi, under säsongens gång, lekterapierna vid sjukhusen i Malmö och Lund tillsammans med våra spelare för att stötta och förgylla barnens dag. Detta är besök som uppskattas av barnen, personalen och våra spelare.

Se mer här >>

För ett jämställt Idrottssverige

Tillsammans med nationella förbund, andra toppklubbor och Sundström Safety har Malmö Redhawks startat nätverket EPOS, där vi tillsammans jobbar för att fler kvinnliga ledare ska ta steget till att bli tränare och ledare på elitnivå.

Se mer här >>

Integration, förståelse och gemenskap

Mötesplatsen är ett samarbete med Fryshuset Malmö och studenter ifrån Malmö Universitet med fokus på integration. Med stöd av Stiftelsen Råby Räddningsinstitut, Doxa, Mediplast samt Malmö Arena och Malmö Arena Hotel öppnar vi upp vårt gym och konferenslokal för att skapa en plats där ungdomar med olika livserfarenheter kan träffas för att stärka varandra.

Se mer här>>

Årliga publikfest för välgörande ändamål

Varje säsong bjuder Redhawks tillsammans med partners på gratis inträde till en av sina hemmamatcher samtidigt som vi samlar in pengar till välgörenhet. För säsongen 22/23 har Redhawks tillsammans med Hockeyns Dags huvudpartner Söderbergföretagen valt att även vid den här upplagan samla in pengar till förmån för organisationen Min Stora Dag.

Mer info här inom kort

Sociala partners till Malmö Redhawks samhällsengagemang #meränhockey