Aktivitet, Hälsa och Glädje

Flera studier visar att den fysiska aktiviteten i Malmö har varit på nedgång under en längre tid. Att allt fler personer är stillasittande är oroväckande då det kan ha negativa konsekvenser fysiskt, psykiskt och socialt. Vi känner att vi som klubb kan vara en del av lösningen och bidra med mer än att bara bedriva vår dagliga verksamhet. Därför skapades Hälsosam Ungdom.

Hälsosam Ungdom är ett samarbete med skolidrottsförbundet i Skåne med mål om att öka den fysiska aktiviteten bland barn och ungdomar. Programmet är uppbyggt att Redhawks ska vara ett komplement och stärka skolidrottsföreningar i deras dagliga verksamhet och ge dem ett mervärde. Vi tror att det kommer att hjälpa till att sänka trösklar och göra idrotten mer tillgänglig och öppen för alla. Denna satsning är möjlig med hjälp av våra partners.

Spelarbesök med fokus på rörelseglädje

Under säsongen besöker vi skolidrottsföreningar i Malmö och i närliggande kommuner med spelare från herr – och damlaget. Syftet är att genom roliga fysiska aktiviteter sprida rörelseglädje bland barnen. Huvudsakligen kör vi innebandy, men det kan hända att det är någon annan aktivitet som genomförs som spökboll eller brännboll. För nya föreningar i samarbetet köper vi även in material i form av klubbor, bollar, mål och västar vilket de kan använda även när vi inte är där. Under en säsong genomför mellan 30–40 besök vilket bidrar till skolidrottsförbundets 15 000 aktivitetstimmar.

Stärkt Ledarskap

Utöver att besöka skolidrottsföreningar, hjälper vi till att komplettera förbundets olika ledarskapsutbildningar då nyckeln till en välfungerande förening är att ha ett starkt ledarskap. Om en förening är välfungerande kommer de kunna nå fler barn och sätta fler i rörelse.

Under säsongen deltat vi vid förbundets egna utbildningar där vi bidrar med gästföreläsare som får dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper när det kommer till ledarskap och föreningsarbete.

Under säsongen 24/25 kommer vi starta upp ett ambassadörsprogram där utvalda ledare ska få gå ett skräddarsytt program med föreläsare från idrotts – och näringslivet. Fokus kommer ligga på att vidareutveckla deras ledarskap och även inspirera dem till att fortsätta som ledare.

Storslagen Hockeyupplevelse

Under säsongen bjuder vi in deltagande föreningar för att kolla en SHL-match i Malmö Arena vilket är en häftig upplevelse för många av barnen. För många av dem kan det vara första gången de är på en match, och vi vill att så många som möjligt ska få uppleva intensiteten, farten och stämningen. Målet är att ge en minnesvärd glädje, och extra motivation och energi till barnen.

Stolta partners till Hälsosam Ungdom
Sociala partners till Hälsosam Ungdom

Se video från vårt besök på Södervångs Skol-IF.