• Huvudsponsorer

Hemma
Luleå
LHF
Borta
Malmö
MIF

Stolpe ut för Redhawks i Luleå

20 oktober 2018 17:33

Redhawks fick inte alls den önskade starten på eftermiddagens bortamatch mot Luleå. Hemmalaget utnyttjade två tidiga numerära överlägen och lade grunden för segern där. Redhawks spel i power- och boxplay fungerade inte som vanligt i dag.


Redhawks fick inte igång benen i dag, framför allt inte från start. Det var Luleå som slog an tonen - och hemmalaget fick dessutom med sig ett powerplay tidigt i matchen när Carl-Johan Lerbys hjälm försvann från hans huvud.

När det gällde just spelet i special teams, powerplay och boxplay, var Luleå klart bättre. De sköt både 1-0 och 2-0 i numerärt överläge och satt i förarsätet.

Emil Sylvegård tog in Redhawks i matchen. I en spelvändning prickade han in den så viktiga reduceringen, som också gav Redhawks vittring. Spelet blev mycket bättre och det var också nära 2-2 i ett powerplay i slutskedet av perioden. Men det var ju Luleå som var vassaste i de där spelformerna. När Redhawks gick lite för hårt på en lös puck kontrade hemmalaget in trean i öppningsperiodens sista minut - med en man mindre på banan.

Johan Harjus 3-1-mål skulle också bli matchens sista. Därefter satsade Luleå på att stänga igen butiken. Redhawks hade svårt att komma till de riktigt heta lägen, men skapade ändå en del.

Max Görtz prickade insidan av stolpen i ett powerplay, där ett mål hade gett Redhawks luft under vingarna - men det var stolpe ut i dag.

Malte Setkov trodde att han reducerat i slutskedet av matchen, men målet dömdes korrekt bort för offside i målgården.

Efter att ha spelat tre matcher i veckan flera veckor i rad får Redhawks nu lite välbehövlig vila. Nästa match spelas på torsdag, hemma i Malmö Arena, när serieledande Linköping kommer på besök. Det toppmötet vill du inte missa - säkra din plats genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL
Luleå vs. Redhawks 3-1 (3-1, 0-0, 0-0)

2:50 1-0 Noel Gunler (Connolly, Harju) PP1
7:19 2-0 Jack Connolly (Gunler, Sondell) PP1
10:47 2-1 Emil Sylvegård (Wemmenborn, Olsson)
19:32 3-1 Johan Harju (Jalvanti) SH1

Skott: 20-23 (11-12, 6-5, 3-6)
Publik: 5 355 personer