• Huvudsponsorer

Malmö Redhawks startar hockeygymnasium för tjejer

10 november 2017 14:00
Dam

Till hösten 2018 sjösätter Malmö Redhawks nästa steg i den långsiktiga satsningen på tjej- och damhockeyn. Nu startar Malmö Redhawks nämligen ett hockeygymnasium för att tjejer ska kunna kombinera sina studier med hockey på hög nivå i Malmö. Hockeygymnasiet startas i samarbete med Fria Läroverken.


Malmö Redhawks tar nu nästa steg för att fortsätta den långsiktiga satsningen på tjej- och damhockey. Till hösten 2018 startar Malmö Redhawks, i samarbete med Fria Läroverken, hockeygymnasium för tjejer, något som innebär att hockeysatsande tjejer kommer att ha möjlighet att kombinera sina studier med hockey på hög nivå - även på hemmaplan i Malmö.

– Tillsammans med Fria Läroverken skapar Malmö Redhawks förutsättningar för damhockeyn att utvecklas. Malmös och Skånes hockeytjejer ska kunna välja ett lokalt alternativ för sin fortsatta utveckling - både utbildnings- och hockeymässigt. Att Malmö Redhawks siktar mot SDHL och att tjejerna på hockeygymnasiet är damlagets framtida stomme, är en självklarhet, säger Malmö Redhawks Sportchef Elitjunior & Dam, Tomas Kollar, som var på plats på TODO, den stora jobb- och utbildningsmässan i Malmö, tidigare i dag.

– Med ett lokalt hockeygymnasium skapar vi framför allt förutsättningar för tjejerna i Skåne att utvecklas i hemmamiljö men också möjligheten att attrahera talanger från andra delar av Sverige som ser potentialen i tjej- & damsatsningen i Malmö, säger Jonas Kellander, huvudtränare i Malmö Redhawks damlag.

– Vår satsning på tjej- och damhockeyn går vidare och ett hockeygymnasium i samarbete med Fria Läroverken känns som ett mycket viktigt steg i denna långsiktiga satsning, säger Malmö Redhawks VD, Patrik Sylvegård.

Mer information om det nya hockeygymnasiet går att hitta här!