• Huvudsponsorer

Lördag Lör 6 Augusti Aug
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Torsdag Tor 1 September Sep
Onsdag Ons 7 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Idag 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov

Malmö Redhawks hockeygymnasium

Ishockeygymnasiet i samarbete med Malmö Redhawks och Malmö Idrottsgymnasium

Ishockeygymnasiet erbjuds genom ett samarbete mellan Malmö Redhawks och Malmö idrottsgymnasium som är en certifierad Nationell idrottsutbildning (NIU) av både Svenska Ishockeyförbundet och Skolverket.  Ishockeygymnasiet är en del i Svenska Ishockeyförbundets spelarutveckling, där målsättningen är att utveckla blivande elitspelare. Vi vill fostra ungdomar med bra värderingar som med goda resultat får en gymnasieexamen och behörighet att ta sig vidare inom skola och yrkesliv även utanför ishockeyns värld.

Flera framstående ishockeystjärnor har gått på klubbens hockeygymnasium, två av dem är NHL-stjärnorna Gustav Nyquist och Carl Söderberg.

Vem kan söka till vårt hockeygymnasium?

Kommunerna i Skåne och västra Blekinge samverkar för att stärka och utveckla hela området till en attraktiv gymnasieregion. Denna samverkan innebär att du som är folkbokförd i någon av dessa kommuner kan söka fritt till alla nationella program och inriktningar i området.

Är du boende i en annan kommun? Då behöver du kontakta din egen kommun för att fråga om så kallad skolpeng. I de flesta fall upprättas samverkansavtal mellan de aktuella kommunerna som gör att eleven har möjlighet att söka NIU (Nationell idrottsutbildning) utanför den egna kommunens upptagningsområde.

För att vara aktuell för intagning till Malmö Idrottsgymnasium och NIU-Ishockey skall du:

 • Vara behörig för gymnasiestudier.
 • Vara beredd att satsa på både skola och ishockey.
 • Visa god karaktär och besitta hockeykunskaper på toppnivå i din åldersklass.

Vi har ett stort upptagningsområde där spelare från hela Sverige söker sig till vår verksamhet. Att flytta hemifrån som 16-åring, bedriva gymnasiestudier och elithockey är både roligt, tufft och utmanande och kräver att man är väl förberedd och målmedveten. 

Hur ser en typisk skoldag ut?

Vi samlas tidigt på morgonen för gemensam uppvärmning och genomgång av träning. Därefter har vi två ispass, där vi fokuserar på lagträning och individuell spelarutveckling. I hockeyträningen arbetar vi med en IUP (individuell utvecklingsplan) som tränare, mentor och spelare upprättar tillsammans.

Efter morgonträningen äter vi gemensam frukost och därefter börjar den vanliga skoldagen kl. 10.00, på det program som du har valt.

Efter lektionstid, oftast 14.30, återsamlas vi i ishallen för ytterligare träning. Dagen är slut ca klockan 17, då vi hunnit med tre träningspass samt en lärorik dag i skolan.

Veckoschema

Måndag

Träningsfritt
Skola: 8:00 - 16:00

TisdagFys: 7:00 - 8:00
Hockeygymnasium: 8:15 - 9:15
Skola: 10:00 - 14:25
Is: 16:15 - 17:15
OnsdagFys: 7:00 - 8:00
Hockeygymnasium: 8:15 - 9:15
Skola: 10:00 - 14:25
Is: 16:15 - 17:15
Torsdag


Hockeygymnasium: 8:00 - 9:00
Skola: 10:00 - 14:25
Match
Fredag


Skola: 10:00 - 14:20
Is: 15:00 - 16:00
Fys: 16:00 - 17:00
Lördag

Fys: 9:00 - 10:00
Is: 10:15 - 11:15
Söndag Match

Område

Malmö idrottsgymnasium ligger på stadionområdet i Malmö i Eleda stadion, som är centrum för en stor del av Malmös idrottsverksamhet. Skola och ishall (Malmö Isstadion) ligger precis bredvid varandra och Malmö Redhawks kan tillhandahålla boende på gångavstånd från skolan. Utöver ishockeyn finns det 16 andra NIU-idrotter representerade på Malmö idrottsgymnasium.

Eftersom det är ett så stort idrottsområde har vi väldigt goda förutsättningar för att bedriva vår verksamhet. Utöver isyta har vi tillgång till friidrottshall, fyra gym, gräsplaner, teorisalar, inomhushallar mm.

Studier

Studierna är en viktig del av din tid på gymnasiet. Vi lägger stor vikt vid att våra elever har en ambitiös inställning till såväl skola som ishockey. Vi arbetar aktiv för att hitta en balans för att våra elever ska klara av studierna på ett bra sätt och gå ut gymnasiet med godkända betyg. Vi har ett bra samarbete mellan skola och idrott och på Malmö Idrottsgymnasium är skolgången anpassad efter idrottandet. En stor fördel är att allt ligger samlat på samma ställe och du behöver aldrig fundera på hur du ska ta dig från skola till träning.

Du kan kombinera din ishockeyträning med följande nationella program:

 • Ekonomiprogrammet
 • Handels- och administrationsprogrammet
 • Naturvetenskapsprogrammet
 • Samhällsvetenskapsprogrammet

Ansökan

 • Sökperioden är mitten av september - 1 december.
 • Varje elev har fyra val av hockeygymnasium.
 • Man kan ändra och göra omval fram till den 1 december, efter det datumet är valen låsta.
 • Ansökan görs på denna länken, där du även finner mer information från Svenska ishockeyförbundet: gymnasium.infosite.nu/ansokan

För att bli antagen på ett NIU gymnasium krävs det först att eleven blir antagen på sportsliga grunder. Därefter söker eleven in på skolan med sina betyg.

15 februari är sista ansökningsdagen för val av program. All information om skolan och utbildningar hittar ni på denna länk: malmo.se/idrottsgymnasium

För val av program ska du prata med Syo-konsulenten på din skola. För övriga frågor är du välkommen att kontakta rektor för Malmö Idrottsgymnasium och HG-ansvarig.

Kontaktuppgifter 

Christian Fegler
Rektor
0723-50 28 40
[email protected]

Claes Örberg
Idrottssammordnare
073-340 58 10
[email protected]

Alexander Jestoi
Malmö Redhawks
073-066 48 34
[email protected]