• Huvudsponsorer

MALMÖ REDHAWKS SAMHÄLLSENGAGEMANG

Malmö Redhawks är inte bara en idrottsförening utan vi är också en viktig aktör i vårt samhälle i stort. Med ett starkt varumärke har vi så väl ett ansvar som unika möjligheter att ha en positiv inverkan både på och utanför idrottens arena. Tillsammans med våra samarbetspartners vill vi använda idrottens och ishockeyns positiva kraft till att förändra vårt samhälle till det bättre. Samlingsnamnet vi har valt för våra samhällsengagemang är #MerÄnHockey.

Fokus #MerÄnHockey

Vårt fokus har utgått från vår kärnverksamhet. Malmö Redhawks är till största delen en ungdomsverksamhet och därför är det naturligt för oss att fokusera på barn och ungdomar i Malmö och i stadens närområde. Vi har därtill valt att utgå från FN:s hållbarhetsmål och våra program fokuserar på bland annat god hälsa & välbefinnande, jämställdhet, miljö och social hållbarhet. Samtliga av Malmö Redhawks samhällsengagemang genomsyras av våra värderingar: Hjärta, Kvalitet och Stolthet.

Vi är stolta Malmöiter, har fantastisk hockeyverksamhet och vårt samhällsengagemang har aldrig varit större! Läs mer om våra olika engagemang nedan! 

Aktivitet, hälsa och glädje 

Hälsosam Ungdom är en satsning tillsammans med Skolidrottsförbundet Skåne på barn och ungdomar med mål om att öka deras fysiska aktivitet och förbättra deras hälsosamma livsstil. Med stöd av RSA, Trelleborg SportsClub, Super Däck och Sparbanksstiftelserna Skåne, Finn och Färs & Frosta kan vi arbeta med att sänka trösklar och göra idrotten mer tillgänglig.  

Se mer här >>

En utbildning för hela livet 

Medspelaren är ett långsiktigt utvecklings - och värdegrundsarbete som vi har tagit fram med stöd från flertalet partners i syfte att skapa positiva mervärden i föreningen och regionen. Här ger vi inte bara våra ungdomar den bästa hockeyutbildning, utan vi gör dem även till bra medmänniskor. 

Se mer här >>

Movember

Kampen för mäns hälsa

Movember och Kampen för mäns hälsa, ligger oss varmt om hjärtat. Vi har under de senaste säsongerna arbetat för att sprida kunskap och information om Sveriges vanligaste cancerform, prostatacancer, och samtidigt samlat in pengar till Movember foundation.

Se mer här >>

 

Med Tobiasregistret

Kampen för livet är ett initiativ startat av oss och Tobiasregistret där hela SHL gemensamt spridit information om Tobiasregistret och försökt hitta fler givare av blodstamceller. Varje dag drabbas någon i Sverige av en livshotande blodsjukdom som kan behöva behandlas med friska blodstamceller.

Se mer här >>

Stoppa våldet i vårt Malmö

Våldet i vårt Malmö har den senaste tiden trappats upp och tyvärr blivit en del av vår vardag. Malmö Redhawks kan, som hockeyklubb, inte lösa detta problem, men vill som Stolta Malmöiter tydligt ta ställning mot våldet i vårt älskade Malmö.

Se mer här >>

Hockeyns kraft gör skillnad

På hockeyns dag använder vi oss av hockeyns positiva kraft till att samla in pengar till välgörande ändamål. Under normala omständigheter bjuder klubben tillsammans med näringslivet på hockeyfest i Malmö Arena, men i år blir fokus ett annat.

Se mer här >>

Idrotten är för alla

Malmö Redhawks är stolta medarrangörer till EuroGames 2021, som går av stapeln i Köpenhamn. EuroGames är världens största idrottsevent för HBTQ+ personer och vi anser att det är viktigt att alla ska kunna känna sig välkomna och bekväma i idrottsvärlden.

Se mer här >>

Stötta & sprida glädje

Med stöd av Sandberg Development besöker vi, under årets gång, barnavdelningarna vid sjukhusen i Malmö och Lund tillsammans med våra spelare och maskoten Hawkan för att stötta och förgylla barnens dag. Malmö Redhawks tycker det är viktigt at vi är där för att visa vårt stöd, och detta uppskattas av barnen, personalen och våra spelare. 

Se mer här >>

För ett jämställt Idrottssverige

Tillsammans med nationella förbund, andra toppklubbar och Sundström Safety har Malmö Redhawks startat nätverket EPOS, där vi tillsammans jobbar för att fler kvinnliga ledare ska ta steget till att bli tränare och ledare på elitnivå.

Se mer här >>