• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Tisdag Tis 17 December Dec
Torsdag Tor 19 December Dec
Lördag Lör 21 December Dec
Torsdag Tor 26 December Dec
Lördag Lör 28 December Dec
Måndag Mån 30 December Dec
Lördag Lör 4 Januari Jan
Torsdag Tor 9 Januari Jan
Lördag Lör 11 Januari Jan
Lördag Lör 18 Januari Jan
Torsdag Tor 23 Januari Jan
Lördag Lör 25 Januari Jan
Tisdag Tis 28 Januari Jan
Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Tisdag Tis 3 Mars Mar

Malmö Redhawks satsar på hållbarhet och lanserar ett eget vatten i samarbete med Tetra Pak

I samarbete med Tetra Pak lanserar hockeyklubben Malmö Redhawks ett eget svenskt källvatten i en klimatsmart kartongflaska – ett alternativ när vattenkranen inte finns nära till hands. Under parollen ”Kom in i matchen” utvidgar nu Redhawks sitt samhällsengagemang till att också omfatta hållbarhet och miljöfrågor.

– Det känns bra och viktigt att vi som ledande ishockeyklubb tar ställning för miljö och hållbarhet, säger Patrik Sylvegård, VD & Sportchef Malmö Redhawks.

Syftet med initiativet ”Kom in i matchen” är att aktivt lyfta upp området hållbarhet och miljö genom idrottsrörelsen. Med kunskap, information och inspiration vill vi påverka både människors attityd och därmed beteendet i vardagen. Varje individ inte bara kan utan måste ändra hur vi påverkar miljön genom våra vardagliga val.

För Tetra Pak är hållbarhet en central del i verksamheten och genom kartongförpackningen ger företaget fler människor möjligheten att göra aktiva val som är bra för miljön. Genom olika samarbeten vill man sprida budskapet om att alla goda val räknas, både stora som små. I partnerskap med Malmö Redhawks vill Tetra Pak visa fans och partners att hållbara val är både viktiga och enkla.

– Det här är ett viktigt och nyskapande samarbete där vi på Tetra Pak bidrar med vår förpackning, men också med kunskaper inom hållbarhet, återvinning och cirkulär ekonomi. Tillsammans med Malmö Redhawks får vi en möjlighet att möta och samtala med väldigt många människor om viktiga framtidsfrågor och framför allt om vikten av att göra hållbara, goda val i vardagen, säger Berit Hoffmann, Marketing Director, Tetra Pak.

Ett självklart engagemang, vi vill påverka!

I grunden handlar "Kom in i matchen" om att använda kartongförpackat svenskt källvatten för att tillsammans sprida ett nödvändigt budskap:

Varje individ inte bara kan utan måste ändra hur vi påverkar miljön genom våra vardagliga val.

Partnersamarbetets gemensamma kraft och räckvidd försöker Redhawks nu koordinera för ett gott syfte. Kan vi göra skillnad så måste vi försöka och tillsammans ska vi nå ut till våra anställda, leverantörer, fans, partners, fans, motståndare, osv.

Redhawksvatten och förpackning

Vi väljer en god förpackning som bevarar innehållet naturligt, har liten miljöpåverkan och är praktisk att ta med.

Smart eller hur?

Förpackningen:

Kartongen är certifierad enligt FSC®:s standard, tillverkad av ansvarsfullt odlad skog och andra kontrollerade källor. Det är inte bara kartongen som är av förnybar växtbaserad råvara utan även skruvkorken. Tetra Paks FSC licenskod är FSC® C014047.

- Stora miljömässiga fördelar jämfört med andra material

- Liten miljöpåverkan

- Konserverar utan tillsatser

- Klimatsmart transport med tåg till Malmö med klimatpåverkan på ca 10% av motsvarande frakt med lastbil

- Lätt att bära med sig, platta till och återvinna

Vatten:

Med sitt ursprung i en glaciär i Norrland påbörjade vårt vatten sin resa för väldigt många år sedan. Den långsamma naturliga filtreringen genom 400 km under orörd natur, utan någon yttre påverkan, resulterade i vårt vatten. Det har ett optimalt mineralinnehåll, låga salthalter, ett fantastiskt pH-värde samt en perfekt mjukhet.