• Huvudsponsorer

Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Torsdag Tor 23 Mars Mar
Lördag Lör 25 Mars Mar
Tisdag Tis 28 Mars Mar
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Växjö
VLH

Redhawks laddat för revansch i kväll

2 februari 2023 10:32

Redhawks hamnade i ett större målmässigt underläge redan i den första perioden senast. Det ska laget ta revansch på i kväll, när Växjö står för motståndet i Malmö Arena.

– Vi behöver komma ut bättre. Jag är övertygad om att vi får se ett annat lag direkt från första nedsläpp, säger Tomas Kollar.


Senast var det öppningsperioden som fällde Redhawks, i hemmamötet med Luleå. Redan i kväll får killarna chans till revansch - en möjlighet laget självklart vill ta.

– Vi behöver komma ut betydligt bättre i dag än vad vi gjorde senast. Vi hade ett bättre tryck i grejerna på träningen i går och det är positivt inför i dag. Jag är övertygad om att vi kommer att få se ett annat lag direkt från första nedsläpp i kvällens match, säger huvudtränare Tomas Kollar.

Det är serieledande Växjö Lakers som kommer på besök och det är således tuffast möjliga motstånd. Men det är ett lag som Redhawks bärgat poäng mot i två av säsongens tre tidigare möten, när det blev seger uppe i Småland i höstas och en poäng på samma plats för bara ett två veckor sedan.

Sedan senast har Brandon Maxwell förlängt sitt kontrakt och Tomas Kollar kommer ha sin målvakt till förfogande under resterande del av säsongen.

– Brandon har kommit in jättebra hos oss. Han är en ledare både på och utanför isen och hans målvaktspel har gett oss chanser att vinna matcher. Tyvärr har vi hittills inte tagit de chanserna i önskvärd utsträckning, men det känns naturligtvis väldigt bra att veta att han kommer finnas med oss på hela den här resan, menar Tomas Kollar.

17-årige Anton Wahlberg fick nära tio minuters istid senast, när han matchades allt flitigare under de två avslutande perioderna. Till kvällens match kliver han in i de ordinarie formationerna.

– I Anton har vi en väldigt lovande forward som har egenskaper som sticker ut i det offensiva spelet. Han tog för sig senast och det vill vi se mer av i kväll, avslutar Kollar.

FAKTA / Redhawks vs. Växjö
Nedsläpp i kväll kl 19, Malmö Arena
Köp dina biljetter till matchen här >>
Läs mer om våra förmånliga familjebiljetter >>
Se matchen på C More >>

Matchtruppen:
Tomas Kollar aviserar att han har samma manskap att tillgå till matchen i kväll som medverkade i går. Anton Wahlberg kliver in i en ordinarie formation. Exakt hur truppen formeras kommuniceras i våra sociala kanaler 90 minuter före nedsläpp.

Ej uttagna:
Daniel Marmenlind, Matias Lassen, William von Barnekow.

Formen:
Redhawks har inte hittat vinsterna. I lördags gick gästande Brynäs segrande från en match som Redhawks dominerade kraftigt. I förrgår var det däremot inte samma energi i hemmalaget och Luleå kunde lägga beslag på poängen.
Växjö återtog serieledningen i tisdags via övertidsegern hemma mot Örebro. Smålänningarna har varit starka under hela säsongen och snittar nära två poäng per match, men hade faktiskt tre raka nederlag inför matchen senast och det har inte blivit tre poäng sedan den 14 januari.

Formstarkaste spelarna:
Senaste fem matcherna:
Redhawks: Marcus Sylvegård 3p (2+1), Carl Persson 3p (2+1), Carl Söderberg 2p (2+0), Carl-Johan Lerby 2p (1+1), Markus Lauridsen 2p (1+1).
Växjö: Robert Rosén 5p (4+1), Joel Persson 4p (1+3), Jayden Halbgewachs 3p (1+2), Kalle Kossila 2p (1+1), Erik Josefsson 2p (1+1).

Special teams:
Redhawks: 19,3% i PP (11:a) / 81,6% i PK (3:a)
Växjö: 24,6% i PP (3:a) / 81,4% i PK (4:a)

Inbördes möten:
Senaste fem matcherna:
19/1-23 Redhawks @ Växjö 3-4 sd
26/11-22 Redhawks vs. Växjö 2-5
20/10-22 Redhawks @ Växjö 3-2 str
11/8-22 Redhawks vs. Växjö 2-1 (träningsmatch)
5/2-22 Redhawks @ Växjö 7-4

Målvaktsmatchen:
Emil Larmi, Växjö, 24 ma, 92,3%, 14 vinster (3:a)
Adam Åhman, Växjö 17 ma, 90,6%, 12 vinster (9:a)
Daniel Marmenlind, Redhawks, 23 ma, 90,3%, 6 vinster (10:a)
Oskar Blomgren, Redhawks, 1 ma, 100%, 1 vinst (ej rankad)
Brandon Maxwell, Redhawks, 5 ma, 91,9%, 1 vinst (ej rankad)
Adam Werner, Redhawks, 12 ma, 88,5%, 3 vinst (ej rankad)