• Huvudsponsorer

Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Torsdag Tor 23 Mars Mar
Lördag Lör 25 Mars Mar
Tisdag Tis 28 Mars Mar
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Luleå
LHF

Special teams avgörande mot Luleå

31 januari 2023 21:05

I kvällens hemmamatch mot Luleå kom en fyraminutersperiod under de inledande 20 minuter att bli avgörande. Då kunde gästerna göra tre snabba mål, två av dem i powerplay. Mål som också avgjorde matchen när Redhawks inte kunde nyttja sina chanser i spelformen.


Redhawks fick inte hugg under matchinledningen av kvällens hemmamatch mot Luleå. Gästerna försvarade sitt mål väl och blockade bort väldigt många skott.

När vi närmade oss kvarten spelad så var det också norrbottningarna som kunde ta ledningen på ett något slumpartat sätt. Erik Gustafsson tog ett tyst skott från blå som letade sig igenom trafiken och förbi en helt skymd Brandon Maxwell.

Det blev inledningen på fyra tuffa minuter. Direkt efter målet ådrog sig Redhawks sin andra tvåminutare för kvällen och det utnyttade Luleå. Som om det inte var nog så kom också trean i nästa powerplay när Brendan Shinnimin styrde in ett skott från sin position framför mål.

0-3 på tavlan var självklart tungt och inget som Redhawks lyckades repa sig från den här kvällen.

Den andra perioden var det dock bud på reducering flera gånger om. Närmast kom Marcus Sylvegård och Carl Söderberg, som hade var sin ramträff. Men det var också ett flertal puckar som dansade runt mållinjen. Det faktum att Redhawks inte fick någon målkänning på något av de fyra raka powerplayen i mittakten blev också avgörande, när Luleå hittade rätt två gånger om i spelformen i första.

Den här kvällen blev det dock ingen utdelning offensivt. I tredje försvarade sig Redhawks väl och resultatet efter 20 minuter, det stod sig också efter 60.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Luleå 0-3 (0-3, 0-0, 0-0)

14:39 0-1 Erik Gustafsson (Sellgren, Berglund)
15:12 0-2 Jack Connolly (Shinnimin, Brännström) PP1
18:29 0-3 Brendan Shinnimin (Gustafsson, Connolly) PP1

Skott: 17-19 (1-13, 7-4, 9-2)
Publik: 5 519 personer (Malmö Arena)