• Huvudsponsorer

Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Idag 23 Mars Mar
Lördag Lör 25 Mars Mar
Tisdag Tis 28 Mars Mar
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Malmö
MIF

Petri inför torsdagens bortamatch

18 januari 2023 15:15

En tuff uppgift är vad som väntar Redhawks under morgondagen. Med handbolls-VM i Malmö Arena fortsätter raden av bortamatcher och närmast på schemat står ett möte med serieledaren Växjö.

– Vi ska vara noggranna i våra detaljer, jobba tillsammans och vara en kompakt enhet, säger assisterande tränare Petri Liimatainen.


Med handbolls-VM i Malmö Arena är det bortamatcher på schemat även den här veckan. I morgon går Redhawks upp mot serieledaren Växjö.

– Vi möter ett skickligt lag som är bra på att växla tempot. Det är ingen tillfällighet att de leder serien, utan Växjö har varit seriens bästa lag så här långt, säger assisterande tränare Petri Liimatainen.

– För oss gäller det att vi är aggressiva och inte ger deras spelare så mycket tid, samtidigt som vi inte ska jaga dem huvudlöst. Vi ska vara noggranna i detaljerna; ligga med klubban mot puck, spela klart situationerna, jobba tillsammans och vara en kompakt enhet.

Förra veckan dubbla bortamatcher gav ingen poängmässig utdelning. Efter en prestation i Skellefteå som inte var på nivå var förvisso insatsen bättre i Dalarna, men utan att det bar någon frukt.

– Vi hade en svagare insats mot Skellefteå och inledning mot Leksand stod vi inte alls att känna igen. Sen jobbade vi oss in där och matchen stod länge och vägde. Tyvärr är det framför allt vår innefektivitet som fäller oss. Vi behöver trycka dit puckarna och det är alla medvetna om.

Just det är också något som laget jobbar på under träningarna.

– Vi har mycket fokus på spelet runt målen i våra träningar. Inte bara rena avslutslägen utan även att vi är med på andrapuckarna, att vi blir kvar där inne i de heta hytorna, säger Liimatainen.

I morgon kommer han och hans tränarkollegor att spela den 17-årige forwarden Anton Wahlberg.

– Det ska bli jättekul att se Anton i morgon. Vi såg honom på försäsongen, där han tog för sig. Han är mogen i sitt spel med pucken och han varit riktigt bra i de senaste matcherna med J20, så vi ser fram emot att kunna matcha honom i morgon, avslutar Liimatainen.

FAKTA / Växjö vs. Redhawks
Nedsläpp torsdag kl 19, Vida Arena
Köp dina biljetter till kommande hemmamatcher här >>
Läs mer om våra förmånliga familjebiljetter >>
Se matchen på C More >>

Matchtruppen:
17-årige Anton Wahlberg kliver in i matchtruppen och kommer att få speltid i morgondagens bortamatch mot Växjö. Exakt hur laget formerar spikas under matchdagen.

Ej uttagna:
Daniel Marmenlind, Matias Lassen.

Formen:
Den gångna veckan resulterade inte i några poäng för Redhawks, som fick se hemmalagen gå segrande ur bortamatcherna mot Skellefteå och Leksand. Därmed är Redhawks också kvar på 14:e plats i tabellen och avståndet upp till säker mark har vuxit till hela tolv. Fyra poäng skiljer upp till HV71 närmast ovan.
Säsongens hittills bästa lag är vad som väntar i morgon, när det är dags för ny bortamatch. Serieledande Växjö har varit en maskin hittills under säsongen och bara lämnat isen utan poäng vid sex tillfällen så här långt. De fem senaste skvallrar också om kapaciteten, då fyra av dem slutat med seger. Dessutom har Växjö sex poäng ner till tabelltvåan Skellefteå.

Formstarkaste spelarna:
Senaste fem matcherna:
Redhawks: Marcus Sylvegård 2p (2+0), Pathrik Westerholm 2p (1+1), Ponthus Westerholm 2p (1+1), Carl-Johan Lerby 2p (0+2), Carl Persson 1p (1+0).
Växjö: Robert Rosén 7p (3+4), Tobias Rieder 3p (3+0), Joel Persson 3p (2+1), Dan Sexton 3p (1+2), Kalle Kossila 3p (0+3).

Special teams:
Redhawks: 20,8% i PP (9:a) / 81,5% i PK (2:a)
Växjö: 27,0% i PP (2:a) / 80,9% i PK (4:a)

Inbördes möten:
Senaste fem matcherna:
26/11-22 Redhawks vs. Växjö 2-5
20/10-22 Redhawks @ Växjö 3-2 str
11/8-22 Redhawks vs. Växjö 2-1 (träningsmatch)
5/2-22 Redhawks @ Växjö 7-4
28/12-21 Redhawks vs. Växjö 3-1

Målvaktsmatchen:
Emil Larmi, Växjö, 21 ma, 93,5%, 12 vinster (2:a)
Adam Åhman, Växjö, 15 ma, 90,9%, 12 vinster (8:a)
Daniel Marmenlind, Redhawks, 23 ma, 90,3%, 6 vinster (11:a)
Oskar Blomgren, Redhawks, 1 ma, 100%, 1 vinst (ej rankad)
Adam Werner, Redhawks, 11 ma, 88,6%, 3 vinster (ej rankad)
Brandon Maxwell, Redhawks, 1 ma, 87,9%, 0 vinster (ej rankad)