• Huvudsponsorer

Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Malmö
MIF

Seger i första kvalronden mot Färjestad

10 mars 2022 21:37

Trots underläge med 1-3 halvvägs in på kvällens bortamatch mot Färjestad i det första kvalmötet mot värmlänningarna så blev det seger. Julie Jensen sköt det avgörande målet i förlängningen och nu kan Redhawks avgöra hemma på lördag.


I kväll inleddes nästa PlayOff-steg upp mot SDHL för Redhawks del. Bästa av tre-seriens första match mot Färjestad spelades i Karlstad och det var hemmalaget som fick den bästa starten på matchen.

– Vi var inte riktigt med från start. Vi följde inte alls våra linjer utan chansade och spelade utan en tydlig idé, säger huvudtränare Calle Wendt.

Det straffade sig också. Färjestad kunde gå till pausvila med en 2-1-ledning efter ett sent ledningsmål, bara 27 sekunder från pausvilan. Och i början av andra tappade Redhawks positionerna i box play, något Färjestad utnyttjade. Där och då var det ett jobbigt läge, men Redhawks skulle komma tillbaka.

– Vi började följa vår matchplan på ett helt annat sätt i andra. Vi gick förvisso tyvärr bort oss lite i ett boxplay. Det var egentligen inget snack om saken, vi förde spelet totalt och fick också rättmätig utdelning.

Agata Sarnovska reducerade snabbt med en backhand från nära håll innan Kristine Melbergs powerplayskott från blå såg till att matchen var kvittera.

– Vi pratade om att vi skulle vara ännu mer noggranna inför tredje, men det blev ändå en lite mer öppen matchbild där vi bytte chanser. Samtidigt så var vi klart närmre ett avgörande utan att få in pucken, berättar Wendt.

Istället blev det förlängning. Där skulle Redhawks dra det längsta strået. Julie Jensen blev stor matchvinnare när hon lyckades trycka in det matchavgörande målet.

– Vi lyfte att vi hade gjort samma sak en vecka tidigare och avgjort i förlängning samt att det är det här vi har tränat för. Jag tycker också att vi har hela förlängningen fullt ut och till slut är det ett riktigt skitmål som avgör - men hur det gick till är inget som skrivs in i historieböckerna.

Nu kan Redhawks avgöra matchserien hemma på Malmö Isstadion på lördag. Klockan 12:25 släpper vi pucken. Biljetter köper du på plats för 100 kronor genom att betala med antingen swish eller kort i entré. Barn upp till 13 år går in gratis.

MATCHFAKTA, PlayOff till SDHL 1:3
Färjestad vs. Redhawks 3-4 (2-1, 1-2, 0-0, 0-1)

5:42 1-0 Julia Martinsson (Pettersson, Södergren)
7:03 1-1 Mille Kunnerup (Asperup, Weis)
19:33 2-1 Esteri Kalliomäki (Bialik Öien, Lindström)

23:35 3-1 Line Bialik Öien (Gill) PP1
30:15 3-2 Agata Sarnovska (Weis)
31:48 3-3 Kristine Melberg (J Jensen) PP1

69:56 3-4 Julie Jensen (utan assist)

Skott: 24-35 (10-7, 3-13, 7-9, 4-6)
Publik: 357 personer (Löfbergs Arena)