• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Södertälje
SSK

Damerna redo för match på hemmais

18 februari 2022 13:14

Redhawks gick segrande ur premiärmatchen av DamAllsvenskan och nu väntar tre hemmamatcher på fyra dagar, där lördagseftermiddagens drabbning med Södertälje är först ut.

– Vi ska vara kreativa i vårt anfallsspel och hela tiden hota in mot mål, säger Calle Wendt.


Efter att ha gått segrande ur den första av sammanlagt sex matcher i DamAllsvenskan väntar ny rond under lördagseftermiddagen för Redhawks, när Södertälje gästar Malmö Isstadion.

– Det ska bli kul att få möta ett lag som vi inte tidigare ställts emot och se vad vi kan åstadkomma mot dem. Det är laddade tjejer som är sugna på att spela match igen efter en veckas speluppehåll, säger huvudtränare Calle Wendt, som fick se sitt lag vinna öppningsmatchen med uddamålet, 2-1, borta mot Troja/Ljungby;

– Vi fick med oss tre poäng därifrån och växte ju längre den matchen led. Nu vill vi ta med oss sättet som vi avslutade på.

Just Troja var ett lag Redhawks ställts mot hela fyra gånger tidigare under säsongen. Nu väntar ett lag som man inte mött krafterna med, men Wendt och hans assisterande tränare Calle Olofsson har självklart kollat av motståndet.

– Vi har sett deras matcher på video och det är ett offensivt bra lag som vi möter, med spelare som är skickliga med pucken. För vår del gäller det att vi är noggranna i vår defensiv och gör det vi ska för att kunna kväva dem. Samtidigt som vi ska fortsätta att vara kreativa i vårt anfallsspel och hela tiden hota in mot mål, menar Wendt.

Efter att ha haft en halv matchtrupp iväg på OS-spel samt ett flertal frånvarande med diverse skavanker förfogar han nu nästintill över en helt frisk trupp. Endast två backar är indisponibla till morgondagens match.

– Det höjer både konkurrensenivån i laget och påverkar självklart även hur vi kan köra på våra träningar, så det är enbart positivt, avslutar Wendt, samtidigt som han meddelar att han tar ut laget i morgon.

FAKTA / Redhawks vs. Södertälje
Nedsläpp lördag kl 15:45, Malmö Isstadion
Fritt inträde

Matchtruppen:
Den exakta truppen spikas i morgon men Calle Wendt meddelar att endast två spelare i truppen är indisponibla, vilket innebär att frånvarolistan minskat drastiskt den senaste tiden.

Ej uttagna:
Malene Frandsen, Emma Lund Jensen.

Formen:
Redhawks fortsatte på den inslagna vägen och tog ännu en seger när Troja stod för motståndet på bortais i premiären av DamAllsvenskan. Det blev förvisso bara en uddamålsseger efter ett sent avgörande, men det var ändå den poängmässigt bästa möjliga starten och ett bra grund att stå på inför fortsättningen.
Södertälje inledde DamAllsvenskan med en övertidsseger hemma mot Hammarby, men föll sedan i returmötet på Zinkensdamm. Det innebär att morgondagens motståndare återfinns som tabelltrea inför mötet på Isstadion och för att kunna hänga på i kampen om toppositionerna behöver de gå för segern.

Formstarkaste spelarna:
HockeyAllsvenskan:
Redhawks: Julie Jensen 2p (0+2), Mille Kunnerup 1p (1+0), Natalie Perry 1p (1+0), Sofie Skott 1p (0+1), Amanda Andersson 1p (0+1).
Södertälje: Julija Blazinsek 2p (2+0), Silia Bjorgsinsdottir 1p (1+0), Mindy Lindholm 1p (1+0), Madeleine Noonan 1p (0+1), Isabella Horvath 1p (0+1).

Special teams:
Redhawks: 25,0% i PP (1:a) / 100% i PK (1:a)
Södertälje: 14,3% i PP (3:a) / 83,3% i PK (3:a)

Målvaktsmatchen:
HockeyAllsvenskan:
Lisa Jensen, Redhawks, 1 ma, 94,1%, 1 vinst (2:a)
Klara Larsson, Södertälje, 1 ma, 94,1%, 0 vinster (3:a)
Emma Nichols, Södertälje, 1 ma, 91,4%, 1 vinst (4:a)
Caroline Thomsen, Redhawks, 0 matcher