• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Hammarby
HIF

Redhawks vann stort mot Hammarby

20 februari 2022 15:54

Redhawks fortsätter att vinna i DamAllsvenskan. Hemma på Malmö Isstadion skrevs segersiffrorna till 5-0 när den tidigare serieledaren Hammarby stod för motståndet. Amanda Andersson sköt två av målen samtidigt som Lisa Jensen stängde igen butiken helt.


Efter två knappa uddamålssegrar under de inledande omgångarna av DamAllsvenskan var det proppen ur för Redhawks i dag, när tidigare tabellettan Hammarby stod för motståndet. Den första perioden var förvisso något trevande, där Redhawks jagade chanserna utan att de riktigt uppenbarade sig.

Men efter 20 minuter räckte det med att vara mållösa. Amanda Andersson tryckte sig förbi sin back och in på kassen - och då tryckte hon också in ledningsmålet, bara 41 sekunder in på period två. Där var det verkligen Redhawks för hela slanten.

Agata Sarnovska satte tvåan. Efter att han varit nära på att trycka in pucken efter ett fint direktspel från Josephine Asperup scannade hon snabbt av situationen och upptäckte att det skulle vara öppet genom att ta köksvägen. Sagt och gjort - och dubblad ledning.

När Michelle Weis, som kanske var bäst på plan i dag, bar upp pucken från egen zon och släppte in till en helt fri Karoline Pedersen framför mål, då kom också trean och matchen kändes avgjord. Innan det var dags för ny pausvila såg Amanda Andersson till att bli tvåmålsskytt. Pucken letade sig ut till henne i slottet och därifrån gjorde hon inget misstag.

Med 4-0 på tavlan efter 40 minuter var matchen avgjord. I tredje kontrollerade Redhawks händelserna på ett strålande sätt. Hammarby var tröttkörda och förmådde inte att skapa särskilt mycket. När möjligheterna uppenbarade sig stod Lisa Jensen dessutom i vägen. Redhawksmålvakten stoppade samtliga 14 skott från gästerna i dag.

Den riktiga spiken i kistan svarade Michelle Weis för, när hon satte femman. Agata Sarnovska bröt in på kassen och stoppades bara av målramen. På den retur som kom ut så dunkade Weis in pucken.

5-0 blev också slutresultatet - ett styrkebesked från Redhawks sida.

Redan på tisdag väntar ny hemmamatch, då mot Troja/Ljungby. Nästa helg avslutas den korta serien med dubbla bortamatcher mot Södertälje och just Hammarby.

MATCHFAKTA, DamAllsvenskan Södra
Redhawks vs. Hammarby 5-0 (0-0, 4-0, 1-0)

20:41 1-0 Amanda Andersson (Melberg, Malmquist)
26:42 2-0 Agata Sarnovska (Asperup, Skott)
34:43 3-0 Karoline Pedersen (Weis, Skott)
38:23 4-0 Amanda Andersson (Bau Hansen, Zander)

48:55 5-0 Michelle Weis (Sarnovska, Asperup)

Skott: 43-14 (14-4, 17-6, 12-4)
Publik: 115 personer (Malmö Isstadion)