• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Linköping
LHC

Uddamålsseger hemma mot Linköping

23 januari 2022 18:08

Det blev en ny vinst för Redhawks i DamEttan Södra, men det var den knappaste för säsongen. Segersiffrorna skrevs till 2-1 mot Linköping sedan det var backarna som fått utdelning genom Hilda Törner och Silje Kongstorp.


I gårdagens storseger mot tabelljumbon Hovås saknade Redhawks sina tio danska OS-spelare. Till dagens hemmamatch mot Linköping hade dessutom Agata Sarnovska lämnat för att ansluta till Tjeckiens OS-förberedande läger. Det innebar att Redhawks bara kom till spel med tre backpar och sju forwards.

Trots det var det ändå Redhawks som var klart spelförande i dagens match, där östgötarna förvisso hängde med hyfsat inledningsvis. Men halvvägs in på öppningsperioden var det ändå Redhawks som satte sig i förarsätet. Hilda Törner tog ett tyst skott från blå. Pucken letade sig igenom den tunga trafiken framför mål och hela vägen in i nät - via ribban.

Därifrån blev det också mer och mer Redhawks och under den andra perioden var det i stort sett spel mot ett mål. Men utdelningen kom inte och det var bara ett mål upp inför den avslutande tredjedelen. Där skulle det dock visa sig att Redhawks skulle dra det längsta strået.

Det var backarnas dag i dag. Ett hopslag i slottet för Jennipher Fissum gav Silje Kongstorp skottläget i nästa situation - och det nyttjade norskan, som svarade för hela fem poäng i går, på bästa sätt med ett distinkt skott i krysset. Hon utmärkte sig i dag också genom att både spela fram till dagens första mål och sedan pricka in detta, som till slut visade sig bli matchvinnande.

För det blev ändå spännande hela vägen in. Gästerna fick till en reducering med knappa tio minuter kvar. Pucken kastades in framför mål och där dök Klara Weståker upp. Hon fick träff på en studsande puck och den letade sig in mellan benen på Caroline Thomsen - som dock inte skulle släppa fler puckar.

2-1 stod sig matchtiden ut och Redhawks bärgade därmed den 17:e raka trepoängaren i DamEttan Södra. På fredag kväll finns chansen att gå rent genom hela seriespelet. Då kommer tabelltvåan Troja till Malmö Isstadion i en match med nedsläpp klockan 19:15.

MATCHFAKTA, DamEttan Södra
Redhawks vs. Linköping 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)

11:32 1-0 Hilda Törner (Kongstorp, Andersson)

48:35 2-0 Silje Kongstorp (Fissum, Malmquist)
51:33 2-1 Klara Weståker (Lind)

Skott: 32-11 (7-5, 16-2, 9-4)