• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Karlskrona
KHK

Ny hemmamatch i DamEttan

10 oktober 2021 11:57

I kväll spelar Redhawks säsongens andra match i DamEttan Södra, när Karlskrona kommer på besök. Redhawks vann premiären och går naturligtvis för att ta andra raka i kväll - när det dessutom är dags för Michelle Karvinen att debutera. Nedsläpp sker klockan 18:30 på Malmö Isstadion.


Söndagskvällen bjuder på match i DamEttan när Redhawks tar emot Karlskrona hemma på Malmö Isstadion.

– Det ska bli kul att spela match igen, säger huvudtränare Calle Wendt, och fortsätter;

– I dag vill jag se att vi är mer noggranna i vårt passningsspel, så att vi kan driva upp ett högre tempo än vad vi hade i tisdags. Då fastnade vi i Hvidovres lägre tempo, något som gjorde att vi inte skapade så många målchanser som vi vill få fram.

Det slutade ändå med seger i premiären och det vill Wendt och hans tjejer givetvis bygga vidare på.

– Prio ett är alltid att vinna matcher och det är vår målsättning varje gång vi kliver ut till match.

Under försäsongen besegrades Karlskrona med klara 6-0 i en match där Redhawks dominerade från första nedsläpp fram till slutsignalen. Sedan dess har kvällens gäster fått in ett par nyförvärv som bör ha gjort laget mer slagkraftigt.

Även Calle Wendt har fyllt på i form av världsstjärnan Michelle Karvinen, som debuterar i kväll.

– Hon har kommit in i gruppen på ett bra sätt. Redan nu så bidrar hon med sin rutin och erfarenhet och varje dag så visar hon hur man måste jobba för att hela tiden bli bättre. Michelle är ett föredöme och någon som de andra kan ta rygg på. Det ska bli väldigt kul att se henne i matchspel i kväll, avslutar Wendt.

FAKTA / Redhawks vs. Karlskrona
Nedsläpp söndag kl 18:30, Malmö Isstadion
Fritt inträde

Matchtruppen:
I veckan blev Michelle Karvinen klar för Redhawks och i kväll debuterar hon i den röda tröjan. Calle Wendt har dock ett par frånfall att hantera. Josephine Asperup är sjuk och Isabella Johansson missar matchen med en skadekänning. Caroline Thomsen kliver in och vaktar kassen.

Ej uttagna:
Hanna Svehög, Isabella Johansson, Rebecca Bardeman, Linnea Hansson, Agnes Waidringer, Marion Bladh, Josephine Asperup, Jennipher Fissum och Annie Svärd.

Formen:
Efter ha gått rent och vunnit allt på försäsongen inledde Redhawks också DamEttan med en seger. I premiären slogs Hvidovre tillbaka med 3-1 i Öresundsderbyt hemma på Malmö Isstadion och även om spelet inte riktigt var på den nivå spelare och tränare hade önskat sig, så landade en viktig trepoängare in på kontot.
Karlskrona tog också tre poäng i sin premiärmatch borta mot Skövde. Men i fredags, när KHK spelade sin andra match, blev det en klar förlust i hemmamötet med Linköping. Redhawks och Karlskrona möttes också på försäsongen, när det blev en klar hemmaseger på Malmö Isstadion.

Poängstarkaste spelarna:
DamEttan Södra:
Redhawks: Julie Jensen 1p (1+0), Emma Jensen 1p (1+0), Agata Sarnovská 1p (1+0), Amanda Andersson 1p (0+1), Natalie Perry 1p (0+1). Karlskrona: Elsa Pallin 1p (1+0), Tilde Elmersson 1p (1+0), Hunter Mosher 1p (1+0), Agnes Claesson 1p (0+1), Caitlin Corad 1p (0+1).

Special teams:
Redhawks: 0,0% i PP (4:a) / 75,0% i PK (7:a)
Karlskrona: 0,0% i PP (7:a) / 88,9% i PK (5:a)

Inbördes möten:
Senaste fem matcherna:
12/9 Redhawks vs. Karlskrona (träningsmatch) 6-0
18/10-20 Redhawks @ Karlskrona 8-1
16/2-20 Redhawks @ Karlskrona 3-1
19/1-20 Redhawks vs. Karlskrona 1-2
1/12-19 Redhawks @ Karlskrona 0-1

Målvaktsmatchen:
Ida Henriksson, Karlskrona, 1 ma, 100%, 1 vinst (1:a)
Lisa Jensen, Redhawks, 1 ma, 92,9%, 1 vinst (4:a)
Marthe Kongstorp Johansen, Karlskrona, 1 ma, 91,1%, 0 vinster (7:a)
Caroline Thomsen, Redhawks, 0 matcher