• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Malmö
MIF

Kollar inför bortamötet med Växjö

4 februari 2022 13:51

Under lördagskvällen går Redhawks upp mot Växjö Lakers på bortaplan och får därmed chans till snabb revansch efter gårdagen.

– Det ska bli väldigt skönt att spela match direkt igen, att vi inte behöver ha samma väntan som vi haft de senaste veckorna, säger Tomas Kollar.


I går var Redhawks tillbaka i matchspel igen för första gången på över två veckor. Hemmamötet med Färjestad slutade dock med frölust, trots att det var Redhawks som hade det mesta av spelet och även skapade klart flest chanser under åtminstone den första halvan av matchen.

– Vi har precis som vanligt tittat på matchen igen och gör samma konstaterande som i går, att vi skapar väldigt mycket och även gör många bra saker där ute. Men till slut handlar det om att göra mål. Där lyckades vi inte och det behöver vi göra för att vinna matcher framöver, säger Redhawks huvudtränare Tomas Kollar och fortsätter;

– Jag tyckte helt klart att vi spelade betydligt rakare och hade ett bättre tryck in på mål än tidigare och det är självklart något som vi vill fortsätta med. Gör vi det, då kommer vi också att göra fler mål. Det är där inne vi ska vara starka.

I morgon reser Redhawks till Småland för ett bortamöte med Växjö Lakers, som i går bröt en fyra matcher lång förlustsvit när det blev seger mot Timrå.

– Det ska bli väldigt skönt att spela match direkt igen, att vi inte behöver ha samma väntan som vi haft de senaste veckorna. Jag tycker att vi kan ta med oss en hel del in i matchen, inte minst inledningen och det spel vi hade i den första perioden. Så vill vi spela även fortsättningsvis, menar Kollar, som även berättar att Oscar Alsenfelt och Alexander Molldén är tillbaka i matchtruppen.

FAKTA / Växjö vs. Redhawks
Nedsläpp lördag kl 18, Vida Arena
Se matchen på C More >>

Matchtruppen:
Jämfört med gårdagen så är Oscar Alsenfelt och Alexander Molldén tillbaka och kliver in i truppen. Rikard Olsén finns kvar och är även han med i matchtruppen. Laguppställning släpps i vanlig ordning 90 minuter före nedsläpp i våra sociala kanaler.

Ej uttagna:
Oliver Lauridsen, Markus Lauridsen, Matias Lassen, Magnus Pääjärvi

Formen:
Det blev inte den återstart på seriespelet som Redhawks ville ha. I går var gästande Färjestad starkare i Malmö Arena och kunde avgå med segern. Nu får Redhawks chans till snabb revansch, en möjlighet laget givetvis vill ta för att hitta tillbaka till en vinnande resultatrad.
Växjö passade på att bryta sin fyra matcher långa förlustsvit i går, när det blev hemmaseger mot Timrå tack vare ett hattrick från Richard Gynges klubba. Den regerande mästaren återfinns som tabellsjua.

Formstarkaste spelarna:
Senaste fem matcherna:
Redhawks: Carl Persson 5p (4+1), Ponthus Westerholm 4p (0+4), Pathrik Westerholm 4p (0+4), Emil Sylvegård 3p (3+0), Fredrik Händemark 2p (2+0).
Växjö: Richard Gynge 9p (6+3), Olle Lycksell 5p (0+5), Robert Rosén 3p (1+2), Tobias Rieder 3p (1+2), Pontus Holmberg 3p (1+2).

Special teams:
Redhawks: 16,3% i PP (13:e) / 81,1% i PK (2:a)
Växjö: 28,0% i PP (3:a) / 75,3% i PK (10:a)

Inbördes möten:
Senaste fem matcherna:
28/12 Redhawks vs. Växjö 3-1
28/10 Redhawks @ Växjö 3-5
30/9 Redhawks vs. Växjö 1-3
3/4 Redhawks vs. Växjö 3-5
30/12-20 Redhawks vs. Växjö 2-6

Målvaktsmatchen:
Adam Åhman, Växjö, 20 ma, 91,5%, 7 vinster (8:a)
Daniel Marmenlind, Redhawks, 19 ma, 89,0%, 6 vinster (16:e)
Janis Kalnins, Växjö, 17 ma, 88,7%, 9 vinster (17:e)
Oscar Alsenfelt, Redhawks, 15 ma, 87,7%, 4 vinster (18:e)