• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Örebro
ÖRE

Pär Styf inför returen mot Örebro

4 mars 2022 11:19

I går tog Redhawks hem veckans första möte med Örebro. I morgon är det dags igen, när det dessutom är Hockeyns Dag med fritt inträde i Malmö Arena.

– Vi får energi när det är mycket folk som hejar på oss, säger Pär Styf.


Redhawks bärgade en tung segeri gårdagens bortamatch mot Örebro, ett lag som står för motståndet i Malmö Arena i morgon också.

– Det var en bra match från oss i går. Det syntes redan från start vad vi ville åstadkomma när vi var framåtluftade från första nedsläpp. Viktigt också att vi kunde trycka på gasen efter att de fått sina reduceringar, säger Redhawks assisterande tränare Pär Styf.

Att bärga tre poäng i går var viktit sett till tabelläget.

– En jätteviktig seger för oss. Alla poäng är viktiga, men i det här skedet av säsongen, när det inte är så många matcher kvar, blir de ännu viktigare, menar Styf.

Under lördagen är det ny match mot just Örebro, när det är dags för Hockeyns Dag i Malmö Arena.

– Vi kan räkna med en revanschlusta från deras sida. Vi kan inte gå in och tro att det ska bli enkelt att ta en fjärde seger på dem den här säsongen, utan det gäller att vi gör samma hårda jobb även i morgon.

Pär Styf får förstärkning i de defensiva leden, när Oliver Lauridsen är redo för comeback.

– Han är viktig för oss både på isen och i sitt ledarskap utanför. Han lyfter också vårt spel i egen zon och i numerärt underläge. Jättebra att han är redo igen.

Hockeyns Dag innebär fritt inträde och fullt med folk på läktaren. Det är något Redhawks ska ta tillvara på.

– Vi får hjälp i form av energi när det är mycket folk som hejar på oss. En skottäckning eller en tackling kan ge ett jubel från publiken, när de går igång, och det sprider sig raka vägen ner till isen och båset, säger Pär Styf avslutningsvis.

FAKTA / Hockeyns Dag / Redhawks vs. Örebro
Nedsläpp lördag kl 15:15, Malmö Arena
Biljetter delas ut i huvduentrén från kl 13:45
[Slipp köa - köp förköpsbiljetter för bara 100 kronor] Se matchen på C More >>

Matchtruppen:
Oliver Lauridsen är redo för comeback efter att ha missat ett par matcher med en skada. I övrigt meddelar Pär Styf att det förhoppningsvis är samma spelare som finns att tillgå, som medverkade i gårdagens bortamöte med Örebro. Då laget reste hem under den sena kvällen och natten är dagen träningsledig och matchtruppen spikas således först i morgon förmiddag.

Formen:
Redhawks tog tre tunga poäng i Örebro i går och ryckte ifrån lagen närmast bakom i tabellen. Formmässigt har det också blivit tre segrar på de fem senaste matcherna och Redhawks har tagit hem samtliga nio poäng från de tre tidigare möten med Örebro under säsongen.
Örebro stod för motståndet så sent som i går. Tabellsexan jobbar för att lösa den där topp 6-platsen och har självklart siktet inställt på att ta revansch på gårdagens instas, där Örebro inte kom upp i önskad nivå.

Formstarkaste spelarna:
Senaste fem matcherna:
Redhawks: Carl Söderberg 4p (2+2), Joakim Ryan 4p (2+2), Markus Lauridsen 4p (0+4), Pathrik Westerholm 3p (1+2), Lance Bouma 3p (1+2).
Örebro: Nick Ebert 6p (1+5), Jani Lajunen 5p (3+2), Nick Halloran 5p (2+3), Robin Kovacs 5p (2+3), Rodrigo Abols 4p (2+2).

Special teams:
Redhawks: 19,0% i PP (11:a) / 74,3% i PK (8:a)
Örebro: 17,6% i PP (14:e) / 75,2% i PK (7:a)

Inbördes möten:
Senaste fem matcherna:
3/3 Redhawks @ Örebro 5-3
8/12 Redhawks vs. Örebro 5-2
2/10 Redhawks @ Örebro 4-3
28/3 Redhawks @ Örebro 2-3
7/1 Redhawks vs. Örebro 4-1

Målvaktsmatchen:
Jhonas Enroth, Örebro, 35 ma, 92,0%, 21 vinster (2:a)
Daniel Marmenlind, Redhawks, 24 ma, 89,9%, 10 vinster (16:e)
Oscar Alsenfelt, Redhawks, 20 ma, 87,2%, 6 vinster (19:e)
Jonas Arntzen, Örebro, 12 ma, 89,1%, 3 vinster (ej rankad)