• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Örebro
ÖRE

Bara en poäng i hemmamötet med Örebro

5 mars 2022 18:01

Redhawks får bara med sig en poäng från lördagens hemmamatch mot Örebro. Underläget inför tredje åts förvisso ikapp men sett till det stora spelövertaget och de chanser som skapades borde segern spelats hem. Till slut fick straffar avgöra och där var gästerna starkare.


Lördagen bjöd på returmatch mot Örebro, när Redhawks var tillbaka hemma i Malmö Arena. Och det var också Redhawks som flög ut ur blocken. Efter bara 99 sekunders spel såg Anton Olsson till att sätta ledningsmålet via köksvägen. Det var också bud på mer. Närmast från Pathrik Westerholms klubba, vars skott träffade undersidan av ribban.

Istället för en utökad ledning kunde gästerna kvittera och med knappa halvminuten kvar till den första pausvilan också ta ledningen via ett numerärt överläge.

Redhawks repade mod under pausen och kom ut starkt i andra också. Markus Lauridsen, som väntat länge på sitt första mål, tog skott från blå och fick äntligen se pucken leta sig hela vägen in i nät.

Det var ändå Örebro som åter skulle hamna i målmässig favör. Ett missat spel i egen zon hamnade på Nick Hallorans blad och han gjorde inget misstag i läget.

Lance Bouma styrde in nästa kvittering när Redhawks pressade tungt i powerplay - en spelform där Redhawks var väldigt starka i dag.

Ändå skulle det vara ett mål back efter 40 minuter. I en spelvändning, där Redhawks egentligen hade defensiv täckning, kunde gästerna styra in sitt fjärde mål för dagen från nära håll.

Den tredje perioden kom att handla enbart om Redhawks, från början till slut. Men trots 22 skott på mål var det bara en enda gång den letade sig förbi Jhonas Enroth i Örebros bur. Carl Söderberg var den som lyckades när han fick träff på en lös puck precis framför kassen i powerplay. Fler mål blev det alltså inte under ordinarie tid.

Istället följde först en väldigt chansrik förlängning, som förblev mållös. Därefter tog straffar vid och Örbero var ensamma om att få in en puck. Därmed blev det bara en poäng för Redhawks, som direkt efter matchen hoppade på bussen till Linköping för att förbereda sig på morgondagens bortamatch mot östgötarna.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Örebro 4-5 (1-2, 2-2, 1-0, 0-0, 0-1)

1:39 1-0 Anton Olsson (E Sylvegård, Pathrik)
12:04 1-1 Emil Larsson (Lajunen)
19:34 1-2 Linus Öberg (Ebert, Kovacs) PP1

21:04 2-2 Markus Lauridsen (Händemark, Persson)
29:15 2-3 Nick Halloran (utan assist)
31:22 3-3 Lance Bouma (Händemark, M Lauridsen) PP1
35:12 3-4 Linus Öberg (Abols, Audette)

45:16 4-4 Carl Söderberg (Ponthus, Pathrik) PP1

65:00 4-5 Robin Kovacs (avgörande straff)

Skott: 53-35 (10-12, 15-13, 22-5, 6-4, 0-1)
Publik: 9 556 personer (Malmö Arena)