• Huvudsponsorer

Hemma
Frölunda HC
FHC
Borta
Malmö
MIF

Redhawks vann i Scandinavium

12 mars 2022 20:20

Tre raka segern är hemma. I Göteborg var det Redhawks som gick vinnande ur kampen mot Frölunda och bärgade tre tunga poäng i kampen runt strecken.


Under lördagen reste Redhawks till Göteborg med vetskapen att varje poäng är oerhört viktig i kampen runt strecken, något som också syntes i bortamatchen mot Frölunda.

Det var ett påkopplat bortalag som kom ut och höll Frölunda på utsidan i en match som var jämn spelmässigt, med ett något litet övertag för hemmalaget under de inledande 10-15 minuterna.

När Frölunda fick utdelning med kvällens första mål kom det dock något slumpartat. Efter en kantingång slängdes pucken in på kassen och där styrdes den in i nät.

Det var emellertid inget som bekom Redhawks i kväll. Och det faktum att det går fort i hockey, det skulle Frölunda få uppleva. Inom loppet av bara nio sekunder styrde Carl Söderberg först in kvitteringen - efter vasst förarbete av både Lance Bouma och Marcus Sylvegård - innan det var Christoffer Forsberg som dök upp i slottet och tryckte dit ledningsmålet. Förarbetet på tvåan, det svarade Johan Olofsson för.

Den snabba dubbeln satte också Redhawks i ett målmässigt övertag, som också utnyttjades. Läget blev ännu bättre bara ett par minuter in på den andra perioden. Efter att Markus Lauridsen vunnit en närkamp i egen zon kunde Redhawks kontra. Och i läget snärtade Ponthus Westerholm dit trean.

Från den punkten hade Redhawks koll på händelserna hela vägen in till den andra pausvilan. Värre blev det dock i tredje perioden. Frölunda satsade allt offensivt och lyckades också få till de långa anfallen.

Längst bak mellan stolparna stod dock Daniel Marmenlind. Efter den hållna nollan senast kom han upp med viktiga räddningar när de behövdes som mest.

Redhawks höll siffrorna matchen ut och spelade hem tredje raka segern.

MATCHFAKTA, SHL
Frölunda vs. Redhawks 1-3 (1-2, 0-1, 0-0)

12:44 1-0 Jan Mursak (Edvinsson, Folin)
16:11 1-1 Carl Söderberg (Bouma, M Sylvegård)
16:20 1-2 Christoffer Forsberg (Olofsson)

22:04 1-3 Ponthus Westerholm (Pathrik, M Lauridsen)

Skott: 23-18 (9-9, 5-6, 9-5)
Publik: 9 183 personer (Scandinavium)