• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Brynäs
BIF

Redhawks förlängningsvann i Malmö Arena

22 februari 2022 21:42

Det blev seger till slut. Med bara elva sekunder kvar av den förlängning som krävdes för att skilja Redhawks och Brynäs åt kunde Ponthus Westerholm kliva fram och avgöra.


Som vanligt blev det en tight match när Redhawks gick upp mot Brynäs hemma i Malmö Arena, efter tre raka kamper på bortais.

Redhawks visade prov på revanschslusta efter den snöpliga förlängningsförlusten i Leksand för tre dagar sedan och kopplade omgående ett spelmässigt övertag. Men som bekant är det svårt att forcera den mur som Brynäs ofta ställer upp med i mittzon.

Den målmässiga utdelning kom dock i slutskedet av den första perioden. Efter att Joakim Ryan tagit skott utifrån trillade pucken ut till Carl Söderberg. Redhawkskaptenen - som i kväll svarade för sin 400:e tävlingsmatch för klubben - såg till att trycka in den över mållinjen.

Målet blev dock inte så förlösande som det kunde ha blivit. Ett par minuter in i andra kvitterade gästerna i en spelvändning och ställningskriget var tillbaka.

När matchen närmade sig sitt slut var det Redhawks som gick hårdast för ett segermål och visst skulle också pucken passera mållinjen när Pathrik Westerholm påpassliga forcerade in den i en tilltrasslad situation framför Brynäs målbur. Men målet skulle inte stå sig. Efter videogranskning viftade domarna bort det och istället krävdes det förlängning.

Väl var det tvillingbrorsan som avgjorde istället. Pathrik spelade fram till Ponthus som från ett fritt läge i slottet hittade nät med bara elva sekunder kvar av förlängningsspelet.

Två viktiga poäng in på kontot och Redhawks fick fira en efterlängtad seger.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Brynäs 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

18:32 1-0 Carl Söderberg (Bouma, Ryan)

24:40 1-1 Noel Gunler (Ölund, Hedberg)

64:49 2-1 Ponthus Westerholm (Pathrik, Östman)

Skott: 27-28 (12-5, 6-12, 6-9, 3-2)
Publik: personer (Malmö Arena)