• Huvudsponsorer

Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Malmö
MIF

Numerärt underläge fällde Redhawks i Karlstad

17 februari 2022 21:10

Redhawks blev oerhört hårt straffat på de utvisningar laget ådrog sig i kväll. Färjestad fick utdelning på sina fyra möjligheter i spel med en man mer på banan, något som avgjorde matchen i Karlstad.


Direkt från matchstart visade Redhawks vad man ville i Karlstad i kväll. Det var ett hemmalag som fick känna på att bli tillbakapressade, men en olycklig utvisning gav Färjestad matchens första numerära överläge - en spelform som skulle visa sig bli avgörande i kväll.

Där tog värmlänningarna ledning, men Redhawks fortsatte att dominera öppningsakten och det rejält. Kvitteringen lät ändå vänta på sig till knappt tre minuter återstod. Joakim Ryan hoppade med i andravågen i en spelvändning och knäppte in pucken.

1-1 på tavlan efter 20 minuter var helt klart med mersmak för Redhawks. Det blev dock ett annat motstånd i den andra perioden. Färjestad var skarpare efter pausvilan, men Redhawks bjöd ändå på matchens längsta anfall halvvägs in på matchen, när det fortfarande var oavgjort på tavlan. Det gav emellertid inte utdelning och istället skulle Färjestad skjuta tre powerplaymål på knappa sju minuter och avgöra tillställning.

Redhawks skapade förvisso ett par lägen goda nog för målmässig utdelning i upptakten av den andra perioden, men utan att hitta rätt. Det blev inte fler mål och värmlänningarnas utdelning i spelet med en man mer på banan blev avgörande i kväll.

MATCHFAKTA, SHL
Färjestad vs. Redhawks 4-1 (1-1, 3-0, 0-0)

3:31 1-0 Joakim Nygård (A Johansson, Wikstrand) PP1
17:16 1-1 Joakim Ryan (Östman, Olofsson)

32:29 2-1 Lucas Forsell (Virtanen, Lindqvist) PP1
35:27 3-1 Patrik Lundh (Åslund, Nilsson) PP1
39:19 4-1 Marcus Nilsson (Wikstrand, Nygård) PP1

Skott: 33-26 (7-11, 22-9, 4-6)
Publik: 5 422 personer (Löfbergs Arena)