• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Rögle
RBK

Derbyförlust - men kontraktet är klart

17 mars 2022 21:27

Redhawks förde så gott som hela matchen mot Rögle, men det var gästerna som kunde göra målen i Malmö Arena. Förlusten till trots så har Redhawks nu säkrat SHL-kontraktet inför den kommande säsongen.


Det var gästerna från nordväst som drog det längsta strået i kvällens Skånederby, trots att Redhawks bombarderade Röglekassen med inte mindre än 35 skott. Dessvärre var det bara ett av dessa som letade sig in i nät.

Redhawks fick en tuff start på matchen när domarna hittade två tidiga utvisningar och Rögle fick ett momentum direkt. Boxplayspelet var dock klanderfritt och Redhawks klarade spelet med både en och två man mindre på banan.

Ändå var det gästerna som kunde ta ledningnen när ett friläge uppenbarade sig och Rögle var också något vassare i den första perioden.

Till den andra tog Redhawks över matchbilden och förpassade spelet till ängelholmarnas zon. Trots ett rejält spelövertag kom inte kvitteringen. Istället kom ett tungt baklängesmål med bara tre sekunder kvar till pausvilan när Rögle hade fått en ny möjlighet till spel med en man mer.

I tredje jagade Redhawks frenetiskt. Markus Lauridsen fick utdelning på ett slumpskott, men närmre än så kom inte Redhawks den här kvällen.

I slutminuterna, när Redhawks forcerade med plockad målvakt, hittade Rögle det tomma målet.

Förlusten till trots så var Redhawks ändå något av en vinnare. Efter slutsignalen stod det klart att SHL-kontraktet var säkrat och Redhawks kommer att spela i SHL även säsongen 2022-23.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Rögle 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)

8:30 0-1 Adam Tambellini (Zaar, Everberg)

39:57 0-2 Adam Tambellini (Bristedt, Ekeståhl-Jonsson) PP1

52:13 1-2 Markus Lauridsen (Ollas-Mattsson)
58:30 1-3 Oskar Stål-Lyrenäs (utan assist) ENG

Skott: 35-15 (9-7, 12-6, 14-2)
Publik: 9 139 personer (Malmö Arena)