• Huvudsponsorer

Hemma
Linköping
LHC
Borta
Malmö
MIF

Tung seger i Linköping

6 mars 2022 20:32

Redhawks reste upp till Linköping för ett viktigt möte runt strecken och såg till att samtliga tre poäng följer med på bussen hem till Skåne. Segersiffrorna skrevs till 5-2.


Hemmalaget kom ut piggt i kvällens match i Saab Arena, dit Redhawks rest efter gårdagens hemmamatch mot Örebro. När Linköping fick lite press i Redhawks zon stod Daniel Marmenlind trygg som sista utpost och satte stopp för allt.

Han såg till att matchen fortfarande var mållös efter tio minuter spel, då Redhawks växte in i det hela.

I slutminuterna av den första perioden höll sig dessutom Marcus Sylvegård påpassligt framme och rakade in en retur, något som innebar att Redhawks gick till pausvila i uddamålsledning.

I andra var det ombytta roller. Redhawks tog ett bastant grepp om taktpinnen och Fredrik Händemark rakade in en PP-puck fram till 2-0 knappa två minuter in på den perioden. Där hade Redhawks ett ordentligt momentum i matchen.

Men Linköping skulle få en reducering. Det blev tilltrasslad runt Redhawkskassen när pucken först inte ville ut ur den egna zonen. Och plötsligt kunde hemmalaget raka in den.

Men Redhawks kom tillbaka snabbt. Ponthus Westerholm smällde in ett skott - som domarna dömde bort för offside i målgården. Lite senare kom trean ändå, när det var brorsan som hittade nätet. Pathrik Westerholm. tog ett vinkelskott som letade sig in via stark skymning av Adam Ollas Mattsson.

Det blev ändå spännande i tredje. Linköping fick in en tidig reducering, men Redhawks försvarade sig på ett förtjänstfullt sätt.

Och när hemmalaget satsade på spel utan målvakt, då hittade både Joakim Ryan och Carl Söderberg rätt.

Segersiffrorna skrevs till 5-2 för Redhawks, som tar emot just Linköping på torsdag. Då ses vi i Malmö Arena.

MATCHFAKTA, SHL
Linköping vs. Redhawks 2-5 (0-1, 1-2, 1-2)

18:11 0-1 Marcus Sylvegård (E Sylvegård, Söderberg)

21:54 0-2 Fredrik Händemark (Söderberg, Ponthus) PP1
27:25 1-2 Broc Little (Lantosi)
38:03 1-3 Pathrik Westerholm (Ponthus, E Sylvegård)

43:47 2-3 Eddie Larsson (utan assist)
58:23 2-4 Joakim Ryan (Bouma, Söderberg) ENG
58:50 2-5 Carl Södeberg (Händemark) ENG SH!

Skott: 25-25 (11-5, 8-14, 6-6)
Publik: 5 108 personer (Saab Arena)