• Huvudsponsorer

Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Malmö
MIF

Coach Kollar inför bortamötet med Örebro

2 mars 2022 13:33

Torsdagskvällen bjuder på bortamatch mot ett formstarkt Örebro, där Redhawks behöver hitta tillbaka till det vägvinnande spelet.

– Defensiven är prio ett - samtidigt behöver vi bli effektivare i våra lägen, säger Tomas Kollar.


Onsdagen innebär resdag för Redhawks, som hoppat på bussen för att ta sig till Örebro, där det väntar bortamatch i morgon. En chans för Redhawks att få revansch efter gårdagen, som inte alls blev den hockeykväll som Redhawks hade siktat på.

– Det var ingen bra prestation från vår sida. Vi kom ut ganska starkt, men tappade lite av vårt koncept inte minst när vi hamnade i underläge. Vi försökte ta oss tillbaka in i matchen, men lyckades inte. Timrå lyckades hålla oss på utsidan och när vi väl kom till lägena så var vi tyvärr för uddlösa, säger Tomas Kollar.

Det är en tuff bortamatch som väntar under torsdagskvällen. Örebro har vunnit sju av sina åtta senaste bortamatcher.

– Vi möter ett formstarkt lag. För oss kommer det defensiva vara prio ett. Sätter vi den biten kan vi bygga därifrån, säger Kollar, och fortsätter;

– Vi behöver bli effektivare i lägena. Även i matcher där vi spelmässigt inte nått den nivån vi vill komma upp i så vaskar vi ändå fram möjligheter, inte minst i form av frilägen. De behöver vi få utdelning på i betydligt större utsträckning än vad vi fått.

Nedsläpp sker klockan 19 och matchen ser du på C More Live 4.

FAKTA / Örebro vs. Redhawks
Nedsläpp torsdag kl 19, Behrn Arena
Se matchen på C More >>

Matchtruppen:
Jämfört med gårdagen tappar Redhawks Kalle Östman och Lars Bryggman till följd av sjukdom respektive skada. I deras ställe fylle juniorerna William von Barnekow och Isac Göransson på. Oscar Alsenfelt vaktar kassen i Behrn Arena.

Ej uttagna:
Oliver Lauridsen, Kalle Östman, Lars Bryggman, Magnus Pääjärvi

Formen:
Efter att Redhawks vann den viktiga bortamatchen mot Djurgården för knappt en vecka sedan har det blivit två tunga förluster hemma i Malmö Arena. Tolfteplacerade Redhawks har nu bara en poäng tillgodo på laget närmast bakom, under kvalstrecket. Samtidigt är det tight runt strecken och det skiljer endast fem poäng upp till en slutspelsplats för ett Redhawks som tagit två segrar på de fem senaste matcherna.
Tabellsexan Örebro kommer från två raka hemmasegrar och det är framför allt i Behrn Arena som närkingarna varit starka - något inte minst sju trepoängare på de åtta senaste hemmamatcherna skvallrar om. Totalt sett har Örebro samma form som Redhawks över de fem senaste, med två segrar.

Formstarkaste spelarna:
Senaste fem matcherna:
Redhawks: Carl Söderberg 4p (3+1), Joakim Ryan 4p (2+2), Carl Persson 3p (1+2), Ponthus Westerholm 2p (1+1), Lars Bryggman 2p (1+1).
Örebro: Jani Lajunen 5p (3+2), Linus Öberg 5p 83+2), Nick Halloran 4p (1+3), Nick Ebert 4p (0+4), Petr Zamorsky 4p (0+4).

Special teams:
Redhawks: 18,3% i PP (12:a) / 75,0% i PK (8:a)
Örebro: 16,5% i PP (14:e) / 75,8% i PK (7:a)

Inbördes möten:
Senaste fem matcherna:
8/12 Redhawks vs. Örebro 5-2
2/10 Redhawks @ Örebro 4-3
28/3 Redhawks @ Örebro 3-2
7/1 Redhawks vs. Örebro 4-1
12/11-20 Redhawks @ Örebro 2-6

Målvaktsmatchen:
Jhonas Enroth, Örebro, 34 ma, 92,1%, 21 vinster (2:a)
Daniel Marmenlind, Redhawks, 24 ma, 89,8%, 10 vinster (16:e)
Oscar Alsenfelt, Redhawks, 19 ma, 87,3%, 5 vinster (19:e)
Jonas Arntzen, Örebro, 11 ma, 89,6%, 4 vinster (ej rankad)