• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Luleå
LHF

Redhawks vinnare efter straffläggning

11 december 2021 20:33

Spelet i kvällens hemmamatch mot Luleå var gott nog för att bärga en ny trepoängare. Det blev också en seger, men det krävdes straffläggning för att få norrbottningarna på fall.


Det var Redhawks som hade så gott som allt under ordinarie matchtid av kvällens hemmamatch mot Luleå. Men det har varit svårt att forcera igenom norrbottningarna under de två tidigare mötena den här hösten - och så även i kväll.

Ologiskt nog var det också gästerna som tog ledningen. Ett skott från blå letade sig igenom trafiken och in i nät, utan att Luleå egentligen skapat en enda målchans så långt in på matchen.

Redhawks skulle dock få ett slumpartat kvitteringsmål. Adam Ollas Mattsson sköt från blå och Eric Engstrand styrde upp pucken i ribban. Därifrån studsade den på Luleåkeepern Jesper Wallstedt och tillbaka in över mållinjen.

Det var det enda mål som Redhawks lyckades få in under ordinarie tid den här kvällen - trots hela 40 skott på mål och ett flertal vassa lägen.

Till slut var det straffläggning som krävdes för att skilja lagen åt, sedan Daniel Marmenlind i Redhawkskassen kommit upp med ett par riktigt stora räddningar i förlängningen.

Och i straffläggningen räddade han också det försök som Luleå var tvingade att göra mål på för att hålla det vid liv, när både Ponthus Westerholm och Johan Olofsson hittat rätt med sina försök.

Segern var Redhawks andra raka och nu kan laget kliva in i landslagsuppehållet med en positiv känsla.

Innan det är dags för julfirande väntar dock en ny hemmamatch, när Timrå kommer på besök den 21 december. Dina biljetter till hemmamatcherna köper du här >>

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Luleå 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0)

8:00 0-1 Kim Johansson (Mattsson, Berglund)
12:56 1-1 Eric Engstrand (Ollas Mattsson, Ryan)

65:00 2-1 Johan Olofsson (avgörande straff)

Skott: 40-20 (10-6, 14-3, 11-7, 4-4, 1-0)
Publik: 5 213 personer (Malmö Arena)