• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Linköping
LHC

Läge att studsa tillbaka under lördagen

29 oktober 2021 16:25

Det hjälpte inte att Redhawks förde spelet och skapade det mesta i gårdagens bortamöte med den regerande mästaren. I morgon är laget tillbaka på hemmais när Linköping står för motståndet. – Att vi sätter den defensiva aspekten av spelet är det som kommer att leda till en högre tabellplacering för oss, säger Joakim Fagervall.


I går åkte Redhawks på en tuff förlust. I en match där Redhawks förde spelet var det hemmalaget Växjö Lakers som ändå gjorde flest mål, enbart via sina kontringar.

– Vi behåller gärna den offensiv som vi hade i går, men vi behöver bli skarpare i våra defensiva omställningar, säger Joakim Fagervall, och utvecklar;

– Just nu spelar vi en riktigt, riktigt bra offensiv hockey och det är kul att se. Men vi behöver också spela lite smartare och vara mer noggranna. Vi vill studsa upp i vårt defensiva spel och hjälpa våra målvakter på ett bättre sätt än vi gjort i de senaste matcherna.

Fagervall är inne på att det också funnits goda tendenser i spelet över tid, men att det är just det defensiva som behöver upp något jack för att laget ska lyfta ordentligt.

– Frånsett Skellefteåmatchen har vi haft bra bett i allt vi gjort. I går gick vi bort oss i ivern att sätta nästa mål. Fortsätter vi låta offensiven tala samtidigt som vi kan stärka upp defensiven, då kommer vi bli riktigt giftiga. Att vi sätter den defensiva aspekten av spelet är det som kommer att leda till en högre tabellplacering för oss, menar han.

Och när Linköping kommer besök under lördagseftermiddagen finns en utmärkt möjlighet att göra just det och hitta tillbaka till det vinnande spåret under de avslutande matcherna innan landslagsuppehållet om en vecka.

I går blev Magnus Pääjärvi klar för spel i Redhawks, men Joakim Fagervall meddelar att debuten får vänta.

– Nej, han behöver träna några gånger till med laget.

Gällande laget i övrigt så spikas det i samband med morgonvärmningen under matchdagen. Klart är att Oscar Alsenfelt vaktar kassen.

FAKTA / Redhawks vs. Linköping
Nedsläpp lördag kl 15:15, Malmö Arena
Köp dina biljetter till matchen här >>
Läs mer om våra förmånliga familjebiljetter >>
Se matchen på C More >>

Matchtruppen:
Joakim Fagervall tar ut sin matchtrupp i samband med morgondagens värmning. Han kommer att ställa ut Oscar Alsenfelt mellan stolparna samtidigt som han meddelar att Magnus Pääjärvi får vänta på sin debut. Marcus Sylvegård återfinns fortsatt på skadelistan.

Ej uttagna:
Marcus Sylvegård, Magnus Pääjärvi.

Formen:
Trots att Redhawks var spelförande och skapade klart mest i gårdagens bortamatch mot Växjö så var det den regerande mästaren som lade beslag på poängen. Redhawks kommer därmed från två förluster, men i morgon är det dags för en seger. Redhawks är just nu tia i tabellen och har vunnit två av sina fem senaste matcher.
Lördagens motståndare Linköping har lämnat kvalplatserna och öppnat upp en lucka mellan sig själv på tolfte plats och Djurgården och Timrå på de två nedersta positionerna i tabellen. Linköping kommer dessutom till Malmö Arena med en form som visar på tre segrar på sina fem senaste matcher - även om det blev förlust med 1-3 i Gävle i går.

Formstarkaste spelarna:
Senaste fem matcherna:
Redhawks: Carl Söderberg 4p (3+1), Marcus Sylvegård 3p (3+0), Joakim Ryan 3p (0+3), Kalle Östman 2p (2+0), Emil Sylvegård 2p (1+1).
Linköping: Markus Ljungh 4p (2+2), Robert Lantosi 3p (2+1), Broc Little 3p (2+1), Jesper Pettersson 2p (1+1), Patrick Russell 1p (1+0).

Special teams:
Redhawks: 22,2% i PP (8:a) / 90,6% i PK (1:a)
Linköping: 7,3% i PP (14:e) / 73,8% i PK (11:a)

Inbördes möten:
Senaste fem matcherna:
14/10 Redhawks @ Linköping 3-4
4/2 Redhawks vs. Linköping 3-2
30/1 Redhawks @ Linköping 3-6
4/1 Redhawks @ Linköping 3-1
1/12-20 Redhawks vs. Linköping 3-4 sd

Målvaktsmatchen:
Marcus Högberg, Linköping, 11 ma, 91,0%, 2 vinster (8:a)
Daniel Marmenlind, Redhawks, 11 ma, 89,7%, 4 vinster (14:e)
David Rautio, Linköping, 4 ma, 87,5%, 1 vinst (ej rankad)
Oscar Alsenfelt, Redhawks, 3 ma, 80,3%, 1 vinst (ej rankad)