• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lördag Lör 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lördag Lör 5 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Rögle
RBK

Segersviten fortsätter för Redhawks

19 mars 2021 20:41

I säsongens fjärde Skånederby stod Redhawks som segrare igen. Det krävdes mängder med straffomgångar för att skilja lagen åt, men till slut klev Johan Olofsson fram och avgjorde - samtidigt som Oscar Alsenfelt stoppade 41 skott under själva matchen och ytterligare elva straffar.


Säsongens fjärde Skånederby och Redhawks blev derbykungar för tredje gången i rad. I återstarten efter Redhawks senaste Covid-uppehåll var det serieledaren från Ängelholm som stod för motståndet. Men det var inget som bekom Redhawks.

Efter att gästerna förvisso fått till en del press via numerära avslutade Redhawks den första perioden starkt, men resultattavlan visade 0-0 efte 20 spelade minuter.

I andra skulle Redhawks ta ledningen. Pathrik Westerholm prickade målramen inte mindre än tre gånger - men det blev också tredje gången gillt. Hans avslut i powerplay letade sig nämligen över mållinjen via Röglemålvakten Christoffer Rifalks skridsko och Redhawks var i ledning. Om Pathrik inte hade fått hjälp att få pucken över linjen - då hade Emil Sylvegård varit där och rakat in den i tom bur.

I tredje krigade Redhawks för att bärga trepoägnaren. Det höll emellertid inte hela vägen. Gästerna kvitterade i ett sent numerärt överläge.

Det som till slut fällde avgörandet blev straffar. Efter inte mindre än tolv omgångar kunde Redhawks stå som segrare. Johan Olofsson fick kniven mot strupen och kvitterade först när Rögle satt sig i förarsätet. Och när han fick chansen direkt efter, att avgöra tillställningen, då tog han den.

I det hela ska inte heller Oscar Alsenfelts prestation glömmas bort. Redhawksmålvakten, som laddat upp inför matchen med att vara hemma och bygga Lego, räddade 41 av 42 skott under 65 minuters speltid och följde upp med att stoppa elva av tolv straffar. En riktig matchvinnarinsats.

Segern var inte bara den tredje raka mot Rögle. Det var också Redhawks åttonde raka i SHL - ett tangerat klubbrekord.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Rögle 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 0-0, 1-0)

36:08 1-0 Pathrik Westerholm (Jensen Aabo, Persson) PP1

65:00 Johan Olofsson (avgörande straff)

Skott: 28-42 (9-10, 9-13, 5-14, 4-5, 1-0)