• Huvudsponsorer

Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Torsdag Tor 23 Mars Mar
Lördag Lör 25 Mars Mar
Tisdag Tis 28 Mars Mar
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Frölunda
FHC

Redhawks fortsätter vinna - 4-0 mot Frölunda

2 mars 2021 20:07

Malmö Arena har blivit en stark hemmaborg för Redhawks. I kväll bärgades tre nya poäng när Frölunda besegrades med klara 4-0. Vinsten var Redhawks sjätte raka i SHL och slutspelsplatsen befästes ytterligare.


Efter en mållös öppningsperiod, där Redhawks förvisso hade ett par lägen goda nog för att ge målmässig utdelning, så lossnade det i andra.

Det krävdes dock att domarna hittade dubbla tvåminutare på Pathrik Westerholm. I det långa numerära underläge snodde dagens födelsedagsbarn Emil Sylvegård åt sig pucken på den egna blålinjen. I det efterföljande friläget gjorde han inget misstag. Pucken satt i nät.

När Redhawks såg ut att gå in till den andra pausvilan i en uddamålsledning hittade Eric Engstrand fram till Joe Veleno, som också fick ett friläge. Och där hittade han retfullt enkelt luckan mellan benen på Niklas Rubin i Frölundakassen.

Redhawks fortsatte sedan på den inslagna vägen i tredje. Ponthus Westerholm kunde trampa in i offensiv zon och knäppa in trean med ett vasst handledsskott och strax därefter var det dags för ännu ett friläge. Den här gången var det Lars Bryggmans tur och han var iskall när han lade in en backhand i nättaket.

Segern är Redhawks sjätte raka - där samtliga dessutom kommit under ordinarie tid. 18 poäng av 18 möjliga har också gjort att Redhawks tagit sig bort från det allra mest kritiska läget i tabellen och i kväll befästes istället greppet om den sista slutspelsplatsen.

Efter det intensiva matchandet på sistone väntar nu några dagars spelledigt för Redhawks, som på lördag går upp mot Färjestad på hemmais. Den matchen ser du på TV4.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Frölunda 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)

31:00 1-0 Emil Sylvegård (utan assist) SH1
39:50 2-0 Joe Veleno (Engstrand, Järvinen)

43:03 3-0 Ponthus Westerholm (Pathrik, Jensen Aabo)
44:53 4-0 Lars Bryggman (utan assist)

Skott: 21-21 (6-8, 10-8, 5-5)