• Huvudsponsorer

Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Malmö
MIF

Krigarseger i Göteborg

12 december 2020 17:28

Redhawks stämplade in på jobbet och kämpade ner Frölunda i Scandinavium under lördagseftermiddagen. Trots en tung start med tidigt mål i baken var det Redhawks som stod som segrare efter 60 minuter.


Redhawks fick en tuff start i Scandinavium. Efter lite drygt tre minuters spel hittade domarna dubbla tvåminutersutvisningar på Redhawks och Frölunda fick tidigt chans till spel i fem mot tre. En chans göteborgarna också nyttjade.

Det tidiga målet gav Frölunda ett momentum och hemmalaget förde spelet fram till den första pausvilan. Redhawks stod dock emot och såg till att underläget bara var ett mål efter 20 minuter.

I andra studsade Redhawks upp. Joe Veleno kvitterade tidigt med ett vasst direktskott, framspelad av Lars Bryggman. Och när Frölunda slarvade i slutsekunderna av ett powerplay kunde Jan-Mikael Järvinen kommer loss på ett friläge - direkt från utvisningsbåset. Där visade finländaren klass och tryckte upp pucken i nättaket.

En ny miss av Frölunda under inledningen av den tredje gav Carl Persson en möjlighet framför mål, något som resulterade i dagens tredje mål.

Då hade Redhawks matchen under full kontroll, men en utvisning för puck out gav Frölunda en biljett tillbaka in i matchen. Ett nytt PP-mål innebar att Redhawks fick jobba hårt för att freda sig för att undvika ett kvitteringsmål - ett jobb som också lyckades.

Andra raka trepoängare är inne på kontot och Redhawks jagar närmast en ny i den sexpoängsmatch som väntar mot HV71 hemma i Malmö Arena på tisdag.

MATCHFAKTA, SHL
Frölunda vs. Redhawks 2-3 (1-0, 0-2, 1-1)

3:22 1-0 Max Friberg (Alvarez, Hjalmarsson) PP2

23:45 1-1 Joe Veleno (Bryggman, Lassen)
27:10 1-2 Jan-Mikael Järvinen (Pathrik)

44:09 1-3 Carl Persson (Olofsson)
50:36 2-3 Stefan Elliott (Sellgren, Sundström) PP1

Skott: 35-17 (12-3, 14-6, 10-8)