• Huvudsponsorer

Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Malmö
MIF

Andra raka segern - vinst i Skellefteå

21 november 2020 20:16

Redhawks vinner igen. Efter en rivstart uppe i Västerbotten hade Redhawks goda chanser till seger, men det krävdes ett avgörande i tredje perioden för att knipa en trepoängare i Skellefteå.


Två uppskjutna matcher och en hel vecka utan spel i SHL för Redhawks del. Men den här kvällen var det äntligen dags, när Redhawks gästade Skellefteå.

Och visst var det ett hungrigt Redhawks som kom ut till match. Det var Redhawks för hela slanten under matchupptakten - och den här gången gav det också utdelning.

Emil Sylvegård tryckte in ettan efter bara två minuter. Sedan dröjde det bara tre minuter innan han noterade sig i målprotokollet igen.

Skellefteå reducerade förvisso, men Axel Wemmenborn såg till att det var två mål upp efter 20 spelade minuter - något som också speglade matchbilden under den första tredjedelen.

I andra höll Redhawks hemmalaget på utsidan, även om Skellefteå fick alltmer att säga till om. I slutminuterna kunde och västerbottningarna hämta upp Redhawks övertag. En slumppuck letade sig fram till ett läge som gav 2-3 och med bara fyra sekunder kvar till pausvilan kvitterade Skellefteå i powerplay.

Tredje perioden blev en kamp. Redhawks slet och offrade sig för varandra samtidigt som Oscar Alsenfelt spelade stort mellan stolparna.

Det avgörande målet blev Jesper Jensen Aabos. Ett skott utanför studsade i sargen och vallades in via Skellefteås målvakt.

Tre sköna poäng in på kontot för Redhawks, som nu ska försöka kämpa sig hem från Norrland där ovädret yr och ställer till med bekymmer.

MATCHFAKTA, SHL
Skellefteå vs. Redhawks 3-4 (1-3, 2-0, 0-1)

2:03 0-1 Emil Sylvegård (Pathrik, M Lauridsen)
5:20 0-2 Emil Sylvegård (Veleno, M Lauridsen) PP1
16:16 1-2 Oskar Nilsson (Frödén, Wilsby)
19:07 1-3 Axel Wemmenborn (Olofsson, Jensen Aabo)

37:29 2-3 Philip Broberg (Lindström, Nowick)
39:56 3-3 Joakim Lindström (Kiiskinen, Frödén) PP1

46:11 3-4 Jesper Jensen Aabo (Setkov, Händemark)

Skott: 35-20 (11-11, 12-6, 12-3)