• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Rögle
RBK

Derbyförlust när Redhawks inte fick utdelning

10 november 2020 21:19

Redhawks förmådde inte att göra mål på sina målchanser i kvällens Skånederby. Istället var det gästerna som nyttjade ett powerplay och sedan spikade slutresultatet till 0-2 med ett mål i tom bur.


Redhawks kom ut piggt och tog snabbt kommandot i kvällens Skånederby, där Rögle gästade Malmö Arena. Och visst skapades det också en del framåt, inte minst tack vare intensiv forecheck på Rögles backar.

Den största chansen fick Adam Brodecki i powerplay, men trots att Christoffer Rifalk i Röglekassen var överspelad lyckades han rädda med sin klubba. En sekvens som kom att spegla matchen.

Efter en mållös öppningsperiod var det istället gästerna som spräckte dödläget. Med bara en sekund kvar på en Redhawksutvisning hittade ett skott in i mål, när den studsade på något på sin väg fram mot nätet.

Målet gav Rögle ett visst momentum, men Redhawks kom tillbaka i under periodens senare hälft och hade bud på en kvittering. Men precis som i första ville pucken inte in.

Under den avslutande tredjedelen förmådde Rögle att spela på sin ledning. Redhawks hade svårt att komma till de klara lägena och istället var det gästerna som fick in en puck till. När Redhawks satsade på spel sex mot fem i slutminuten hittade Rögle det öppna målet.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Rögle 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)

22:44 0-1 Olli Palola (Seider, Höglander) PP1

59:25 0-2 Simon Ryfors (Andersson, Bristedt) ENG

Skott: 31-33 (14-12, 11-11, 6-10)