• Huvudsponsorer

Hemma
Linköping
LHC
Borta
Malmö
MIF

Vinst i ny sexpoängsmatch

4 januari 2021 20:24

Redhawks bärgade nya poäng i streckstriden. I bortamötet med konkurrenten Linköping spelade Redhawks hem en ny trea via mål från Adam Johnson, Joe Veleno och Lars Bryggman samtidigt som Oscar Alsenfelt räddade 25 av 26 skott i sin comeback mellan stolparna.


När den två matcher långa bortaturnén fortsatte i Linköping under måndagskvällen fortsatte Redhawks på den inslagna vägen. Trepoängaren i Jönköping följdes upp med en ny.

Precis som i lördags var det också en drabbning med epitetet sexpoängsdrabbning och vinsten innebär att Redhawks rycker ifrån Linköping i tabellen.

I den första perioden var det Adam Johnson som öppnade målskyttet och satte Redhawks i förarsätet. På den fina genomskäraren från Markus Lauridsen var amerikanen stensäker i läget.

Ledningen stod sig in i andra perioden, där Redhawks tog ett grepp om spelet. Trots det var det hemmalaget som gjorde nästa mål. Via ett spel i numerärt överläge letade sig ett direktskott in i mål.

Redhawks skulle dock återta ledningen. Joe Veleno fick läget i en spelvändning och han var lika säker som Johnson var i öppningsperioden.

I den avslutande tredjedelen var Linköping spelförande och en stor del av tiden spenderades i Redhawks försvarszon. Men comebackande Oscar Alsenfelt tyckte att det räckte med att vittja nätet en gång denna afton.

I slutminuten spikade Lars Bryggman segersiffrorna till 3-1 med ett mål i tom bur.

Segern innebär att Redhawks bärgade därmed den sjätte segern på de åtta senaste matcherna och öppnar upp en liten lucka nedåt i tabellen.

MATCHFAKTA, SHL
Linköping vs. Redhawks 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)

12:57 0-1 Adam Johnson (M Lauridsen, Sylvegård)

32:28 1-1 Henrik Törnqvist (Junland, Lundh) PP1
36:05 1-2 Joe Veleno (Howden)

59:36 1-3 Lars Bryggman (Forsberg, O Lauridsen) ENG

Skott: 25-20 (6-5, 8-10, 11-5)