• Huvudsponsorer

Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Malmö
MIF

Ineffektivt Redhawks föll på Hovet

1 oktober 2020 21:24

Redhawks lyckades inte spräcka Djurgårdens nolla under kvällens bortamatch mot stockholmarna. På Hovet var det istället hemmalaget som gjorde målen när ineffektiviteten fällde Redhawks.


Efter nio dagar utan matchspel klev Redhawks ut för bortamatch mot Djurgården under torsdagskvällen. Inledningsvis märktes det också något att den senaste matchen var ett bra tag tillbaka i tiden och Djurgården tog ett grepp om taktpinnen.

Men i en öppningsperiod präglad av mängder av utvisningar kom Redhawks tillbaka starkt under den senare halvan. Emil Sylvegård hade periodens främsta chans, men han lyckades inte överlista Djurgårdsmålvakten - något som tyvärr kom att bli ett tema för hela kvällen.

Matchen var också mållös under en lång tid. När nollan väl spräcktes så var det hemmalaget som fick utdelning, bara minuten innan den andra pausvilan.

Fredrik Händemark, som redan haft en vass målchans, tog sig till en dubbelmöjlighet direkt i de inledande sekunderna av tredje. Men signifikativt för hela matchen så blev det ingen utdelning på de chanser som Redhawks skapade.

Istället tog sig Djurgården ur egen zon efter två minuters konstant Redhawkspress och på något sätt studsade pucken stockholmarnas väg och letade sig in i nät.

Till slut föll Redhawks med 0-3 sedan Djurgården gjort sista målet i tom bur.

MATCHFAKTA, SHL
Djurgården vs. Redhawks 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)

38:55 1-0 Alexander Holtz (Ekberg, Josefson)

42:11 2-0 Linus Andersson (Björnfot)
57:29 3-0 William Eklund (utan assist) ENG

Skott: 29-24 (9-6, 10-7, 10-11)