• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Frölunda
FHC

Redhawks föll - slutar nia i tabellen

10 mars 2020 21:10

Redhawks fick se sig besegrat i kvällens hemmamatch mot Frölunda och efter resultaten i den näst sista omgången av SHL:s grundserie står det klart att Redhawks slutar nia i tabellen. Det innebär att Redhawks inleder åttondelsfinalspelet på bortais och spelar hemma på måndag.


Redhawks lyckades inte få hål på Frölunda i kväll. Trots att Redhawks flög ut ur blocken och pressade på hårt mot göteborgarna direkt från start ville pucken inte in. Flera heta chanser vaskades fram, men det gav ingen utdelning.

Istället tog Frölunda ledningen i slutminuten av den första perioden.

Den andra peridoen blev mållös när gästernas målvakt stoppade Redhawks propåer och när Frölunda kunde dubbla sin ledning tidigt i den tredje perioden lyckades Redhawks inte repa mod.

Till slut föll Redhawks med 0-3. Efter kvällens SHL-matcher står det klart att Redhawks kommer att sluta nia i tabellen. Det innebär åttondelsfinal på hemmaplan måndagen den 16 mars klockan 19. Biljetterna till matchen kommer att släppas på onsdag förmiddag på malmoredhawks.com/biljetter. För motståndet kommer antingen Örebro eller Frölunda att stå. Vem det blir, blir klart i morgon kväll efter den sista grundserieomgången.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Frölunda 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)

18:06 0-1 Johan Sundström (Carlsson, Lasch) PP1

41:13 0-2 Simon Hjalmarsson (Peterson, Lasch)
56:58 0-3 Joel Lundqvist (Hjalmarsson, Lasch) PP1

Skott: 27-34 (8-17, 12-6, 7-11)
Publik: 5 889 personer (Malmö Arena)