• Huvudsponsorer

Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Torsdag Tor 23 Mars Mar
Lördag Lör 25 Mars Mar
Tisdag Tis 28 Mars Mar
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Malmö
MIF

Tuff uddamålsförlust i Göteborg

25 januari 2020 17:51

Redhawks svarade för en stark insats i ett fullsatt Scandinavium, men fick se sig besegrat. Frölunda drog det längsta strået och avgjorde med några minuter kvar att spela av den tredje perioden.


Redhawks fick en kanonstart i eftermiddagens bortamatch. Bara en minut efter att pucken hade släppts i Göteborg satt Redhawks i förarsätet mot Frölunda.

I en spelvändning lade Axel Wemmenborn en fin flippmacka till Emil Sylvegård, som hittar krysset. Nätrasslet var den perfekta inledningen efter segern i Oskarshamn - där matchupptakten var enda minuset.

Frölunda är dock giftiga offensivt, det vet alla sedan tidigare. Det visade göteborgarna också prov på när de fick lite för mycket yta under ett par minuter i den första perioden.

Två tunga skott från slottet innebar att Redhawks ändå hade ett uddamålsunderläge efter 20 spelade minuter, men spelmässigt var det mycket som var bra - och det fortsatta på den inslagna vägen.

Matias Myttynen hade lite flyt med sig när hans passning i powerplay letade sig in i mål via Frölundas målvakt, Johan Mattsson.

Tur var inget Adam Ollas Mattsson behövde, när han laddade stora bössan i slutet av den andra perioden. Pang, sade det, så låg pucken i nät. Målet betydde 3-3 sedan Frölunda återtagit sin ledning tidigare i perioden.

Inledningen av den avslutande tredjedelen tillhörde göteborgarna. Redhawks blev något passiva, men skyddade ändå sitt mål väl. Och Redhawks växte in i perioden. Men en utvisning skulle komma att fälla avgörandet. Med knappt åtta minuter kvar utnyttjade Frölunda ett numerärt överläge.

Därefter var det nära att Redhawks kvitterade ett par gånger om, men 4-4-målet kom aldrig. Istället blev det en sur uddamålsförlust i den sista i raden av raka bortamatcher.

Nästa vecka är Redhawks tillbaka i Malmö Arena för match tisdag, torsdag och lördag. Då behöver vi ditt stöd. Säkra dina platser genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL
Frölunda vs. Redhawks 4-3 (2-1, 1-2, 1-0)

1:00 0-1 Emil Sylvegård (Wemmenborn, Görtz)
5:27 1-1 Max Friberg (Grönlund, Lundqvist)
8:45 2-1 Brandon Gormley (Lundqvist, Stålberg)

24:09 2-2 Matias Myttynen (Händemark, Bryggman) PP1
32:21 3-2 Joel Lundqvist (Lasch, Gormley) PP1
39:03 3-3 Adam Ollas Mattsson (Görtz, Händemark)

52:20 4-3 Nicklas Lasu (Lennström, Lasu) PP1

Skott: 28-28 (6-7, 10-8, 12-13)
Publik: 12 044 personer (Scandinavium)