• Huvudsponsorer

Hemma
Växjö
VLH
Borta
Malmö
MIF

Lördagen bjuder på match i Växjö

10 januari 2020 16:28

Redhawks har rest från Karlstad till Småland för lördagskvällens bortamatch mot Växjö Lakers - ett lag Redhawks besegrat vid säsongens två tidigare möten. – En svår och tuff bortamatch - men vi vill ha revansch efter förlusten i går, säger Peter Andersson inför matchen.


Under fredagen har Redhawks tagit sig till Växjö för morgondagens match i Vida Arena, där Redhawks också genomfört en träning under eftermiddagen.

– Ispasset vi hade när vi kom hit var bra. Jag tycker vi hade mycket energi och ett stort engagemang i det vi gjorde - och det vill vi givetvis se även i morgondagens match, säger Peter Andersson.

Han är fortfarande missnöjd över sättet som Redhawks föll mot Färjestad i går och vill se något annat i morgon kväll.

– Det första jag känner är att vi vill ha revansch efter den förlusten. Och att vi visar upp en bättre attityd och en bättre förberedelse. Att vi släpper inte mål efter 49 sekunder håller inte, framför allt inte på bortaplan.

Det är en sexpoängsmatch som väntar, där Växjö skuggar Redhawks i tabellen.

– Det är en svår och tuff bortamatch. Men vi har tittat oss själva i spegeln och ska ha bätte ingångsvärden i morgon, avslutar Peter Andersson, som också berättar att han har samma spelare att tillgå.

FAKTA / Växjö vs. Redhawks
Nedsläpp lördag kl. 18, Vida Arena

Matchtruppen:
Redhawks har samma spelare att tillgå som i gårdagens bortamatch mot Färjestad.

Ej uttagna:
Matias Lassen (skadad), Jesper Jensen (skadad), Emil Sylvegård (skadad), Max Görtz (skadad).

Formen:
Efter tre raka segrar på bortais föll Redhawks i Karlstad under gårdagskvällen. De fem senaste matcherna har gett två segrar för ett Redhawks som har siktet inställt på att hitta tillbaka till vinnarspåret igen.
Hösten var tuff i Växjö och stundtals var Lakers jumbo i SHL-tabellen. Nu ser det bättre ut och smålänningarna passerar Redhawks vid en trea i morgondagens match. De fem senaste? De har givit Växjö tre segrar.

Formstarkaste spelarna:
Senaste fem matcherna:
Redhawks: Carl Persson 3p (1+2), Frederik Storm 3p (1+2), Lars Bryggman 3p (1+2), Matias Myttynen 3p (1+2), Christoffer Forsberg 2p (1+1).
Växjö: Richard Gynge 4p (2+2), Roman Horák 4p (2+2), Miika Koivisto 3p (0+3), Brendan Shinnimin 2p (2+0), Martin Lundberg 2p (1+1).

Special teams:
Redhawks: 21,8% i PP (6:a) / 77,8% i PK (11:a)
Växjö: 25,7% i PP (2:a) / 73,0% i PK (13:e)

Inbördes möten i år:
3/10 Redhawks @ Växjö 4-1
21/11 Redhawks vs. Växjö 5-3

Målvaktsmatchen:
Oscar Alsenfelt, Redhawks, 24 ma, 91,9%, 9 vinster (6:a)
Viktor Andrén, Växjö, 18 ma, 91,3%, 9 vinster (10:a)
Viktor Fasth, Växjö, 13 ma, 90,7%, 5 vinster (ej rankad)
Lars Volden, Redhawks, 10 ma, 89,2%, 3 vinster (ej rankad)
Erik Källgren, Växjö, 5 ma, 83,7%, 0 vinster (ej rankad)