• Huvudsponsorer

Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Malmö
MIF

Sviten av bortamatcher inleds i Karlstad

8 januari 2020 15:44

Ett tufft spelschema väntar Redhawks den närmsta tiden, med fem raka bortamatcher. Veckoslutet bjuder på roadtrip, som inleds med torsdagens bortamatch mot Färjestad. – Vi har goda erfarenheter från matcherna i Karlstad, säger Martin Filander.


Fem raka bortamatch är vad som väntar för Redhawks när det nu är dags för Handbolls-EM i Malmö Arena. Först ut är torsdagskvällens besök i Karlstad och möte med Färjestad.

– Det är alltid tuffa matcher i Löfbergs Arena, säger Redhawks assisterande tränare Martin Filander, som fått jobba utan sin huvudtränare under inledningen av veckan.

Peter Andersson har befunnit sig på blixtvisit på andra sidan Atlanten, för att delvis kunna medverka på Calgary Flames "papparesa", där spelarnas pappor får följa med på bortamatcher. Andersson ansluter dock till laget under morgondagen.

När det gäller matchen så vet Martin Filander vad han har att vänta sig.

– Det brukar vara bra matcher när vi möter Färjestad. Jag tycker att vi brukar ta ut bra saker ur varandra. Vi har goda erfarenheter från matcherna i Karlstad och har en vana att prestera bra där, säger han och fortsätter;

– Vi möter ett av de främsta lagen i SHL när det gäller de offensiva bitarna. Vi behöver vara tighta defensivt och samtidigt våga hålla i pucken.

Till matchen har Filander och hans tränarkollegor blivit av med Jesper Jensen, som utgick senast. Men Lars Volden är tillbaka i full träning och tillgänglig för spel igen. Redhawks har med sig tolv forwards och åtta backar upp till Karlstad.

FAKTA / Färjestad vs. Redhawks
Nedsläpp torsdag kl. 19, Löfbergs Arena

Matchtruppen:
Under onsdagen har Redhawks rest norrut för att förbereda sig inför morgondagens match på bästa sätt. Ett par spelare finns kvar på hemmaplan, då dessa inte är tillgängliga för spel. Glädjande är dock Lars Volden tillbaka från skada och finns med i matchtruppen. Juniorforwarden Eric Engstrand fyller ut styrkorna.

Ej uttagna:
Matias Lassen (skadad), Jesper Jensen (skadad), Emil Sylvegård (skadad), Max Görtz (skadad).

Formen:
Redhawks återfinns som SHL-åtta efter att ha fallit i förlängning i årets första match, hemmamötet med Örebro. På de fem senaste har Redhawks tre segrar - och Redhawks har dessutom vunnit de tre senaste bortamatcherna.
Topptippade Färjestad återfinns som trea i tabellen och har fått med sig två segrar på de fem senaste matcherna. I helgen var laget spelledigt efter att ha spelat mot Linköping redan den 2 januari - en match som Färjestad vann hemma i Löfbergs Arena.

Formstarkaste spelarna:
Senaste fem matcherna:
Redhawks: Lars Bryggman 3p (1+2), Matias Myttynen 3p (1+2), Frederik Storm 3p (1+2), Johan Olofsson 2p (1+1), Jesper Jensen Aabo 2p (1+1).
Färjestad: Marcus Nilsson 5p (0+5), Gustav Rydahl 4p (3+1), Jonathon Blum 4p (2+2), Victor Ejdsell 3p (2+1), Michael Lindqvist 2p (2+0).

Special teams:
Redhawks: 22,4% i PP (5:a) / 85,6% i PK (3:a)
Färjestad: 27,7% i PP (1:a) / 77,3% i PK (11:a)

Inbördes möten i år:
26/9 Redhawks @ Färjestad 3-4 sd
5/12 Redhawks vs. Färjestad 3-4

Målvaktsmatchen:
Oscar Alsenfelt, Redhawks, 23 ma, 92,3%, 9 vinster (6:a)
Arvid Holm, Färjestad, 14 ma, 90,9%, 9 vinster (12:a)
Markus Svensson, Färjestad, 15 ma, 89,2%, 9 vinster (17:e)
Lars Volden, Redhawks, 10 ma, 89,2%, 3 vinster (ej rankad)