• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Djurgården
DIF

Alsenfelt höll tätt när Redhawks besegrade Djurgården

19 december 2019 21:27

Ett bra spel över hela banan bäddade för Malmö Redhawks seger ikväll. Djurgården besegrades med 4-0 i Malmö Arena.


Det blev ny seger för Malmö Redhawks under torsdagskvällen. Djurgården stod för motståndet och när slutsignalen ljöd stod det klart att Redhawks vunnit med 4-0. Mycket tack vare ett fint spel över hela banan.

Redhawks hade de flesta farliga målchanserna i första perioden, och ledde därför rättvist efter de första tjugo minuterna. Målet kom efter en längre tids hårt tryck i den offensiva zonen. Målskytt blev Matias Myttynen som kunde skjuta in pucken i mål efter fint förarbete av Johan Olofsson och Fredrik Händemark.

Tidigt i andra perioden hade Frederik Storm och Max Görtz varsitt bra läge och det var inte långt ifrån att pucken fick besöka nätmaskorna. När Redhawks fick chansen i powerplay såg Matias Myttynen till att utöka ledningen till 2-0, vilket var hans andra mål för kvällen. Djurgården hade flertalet bra målchanser men Oscar Alsenfelt såg till att hålla bortalagets målkolumn tom efter två spelade minuter.

I tredje perioden klev Max Görtz in på isen från utvisningsbåset och fick ett friläge. Ett friläge som han förvaltade väl genom att utöka till 3-0. I slutminuterna låg Djurgården på för ett reduceringsmål och tog ut målvakten. Då drog Axel Wemmenborn till med ett högt skott från egen zon. Ett skott som gled in i målburen. Kvällens resultat innebär också att Redhawks målvakt Oscar Alsenfelt släppt in ett mål på nio perioder!

Nästa hemmamatch är på lördag, 21 december, när den sista matchen innan jul spelas. Då gästar HV71 Malmö Arena och dessutom ska en Redhawkslegendar hyllas. Kim Staal har hängt upp skridskorna för sista gången och tillsammans ska vi tacka av honom Malmö Arena! Dina biljetter till hemmamatcherna köper du genom att klicka här.

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Djurgården 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)

17:42 1-0 Matias Myttynen (Händemark, Olofsson)

34:43 2-0 Matias Myttynen (Ekberg, Björk) PP1

48:36 3-0 Max Görtz (Wemmenborn)
58:15 4-0 Axel Wemmenborn (Forsberg, Alsenfelt) ENG

Skott: 18-44 (6-8, 9-17, 3-19)
Publik: 5 373 personer