• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Oskarshamn
IKO

Redhawks besegrade Oskarshamn på nytt

14 november 2019 21:19

Tack vare två snabba mål i andra perioden drog Malmö Redhawks ifrån och besegrade Oskarshamn under torsdagskvällen. Slutresultatet skrevs till 4-1 i Malmö Arena.


Under torsdagskvällen stod hemmamatch mot Oskarshamn på schemat för Malmö Redhawks. Tack vare två snabba mål i mellanperioden kunde Redhawks dra ifrån och bärga tre poäng.

Redhawks stod för en bra inledningsperiod och vann skottstatistiken övertygande med 12-6. Efter sju och en halv minuts spel tog Redhawks ledningen. Marcus Björk drog till med ett direktskott på en tekning i offensiv zon och pucken letade sig in högt i gästernas målbur. Redhawks fortsatte att rada upp målchanser i form av bland annat ett friläge och en volleypassning signerad Lars Bryggman, som Frederik Storm fick träff på men som räddades av Oskarshamns målvakt Tex Williamsson.

Inom de första fyra minuterna av andra perioden stod Redhawks för två mål. Först slog Axel Wemmenborn in en retur och bara någon minut senare gjorde Emil Sylvegård likadant. Tolv minuter in i mellanperioden reducerade Oskarshamn till 3-1 i powerplay.

I den tredje perioden gjordes ett mål och det var Frederik Storm som omarkerad i slottet kunde skjuta in pucken i nätmaskorna. När slutsignalen ljöd i Malmö Arena stod det klart att Redhawks tog andra raka segern mot Oskarshamn.

Redhawks nästa match är på lördag när Örebro står för motståndet på bortais. Nästa hemmamatch spelas om en vecka, den 21 november, när Växjö gästar Malmö Arena. Dina biljetter till hemmamatcherna köper du genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. Oskarshamn 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)

7:29 1-0 Marcus Björk (Lerby, Händemark)

21:14 2-0 Axel Wemmenborn (Lerby)
23:50 3-0 Emil Sylvegård (Görtz, Wemmenborn)
32:01 3-1 Filiph Engsund (Utan assist) PP1

48:28 4-1 Frederik Storm (Bryggman, Händemark)

Skott: 33-25 (12-6, 14-8, 7-11)
Publik: 4 881 personer