• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Söndag Sön 2 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Söndag Sön 16 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Idag 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Malmö
MIF

Det räckte inte hela vägen för Redhawks

10 februari 2019 18:06

Redhawks fick inte den utdelning som behövdes i seriefinalen borta mot Karlskrona. Trots att Redhawks förde spelet under stora delar av matchen, inte minst i den första perioden, uteblev utdelningen. Resultatet innebär dessvärre att säsongen är över och att det istället är Karlskrona som kvalar vidare upp mot SDHL.


Redhawks trampade gasen i botten direkt från start i dagens avgörande match i DamEttan Södra. Tre poäng krävdes för att knipa seriesegern och platsen som innebär vidare kvalspel upp mot SDHL.

Men trots ett stort spelmässigt övertag och flera goda chanser under den första tredjedelen kom inget ledningsmål - åtminstone inte för Redhawks.

Istället var det hemmalaget som fick in den första pucken. I ett sent numerärt underläge kom ett skott från kanten som studsade på två tjejer framför mål innan den slutligen letade sig in över mållinjen.

Resultatet speglade inte alls matchbilden och värre skulle det dessvärre bli tidigt i den andra perioden, när Karlskrona på nytt utnyttjade ett numerärt överläge.

Med 2-0-målet fick också Karlskrona ett övertag i spelet. Redhawks hade svårare att få till längre anfall och målchanser, men växte tillbaka in i matchen och i slutet av andra skapades goda målmöjligheter. Hemmamålvakten Julia Karlsson kom dock att bli den stora matchvinnaren. Hon räddade 29 av 30 skott, inklusive ett par frilägen och skott som såg ut som givna mål.

När Karlskrona sköt 3-0 med knappt åtta minuter kvar att spela var matchen avgjord. Mia Bau Hansen spräckte nollan med fyra minuter kvar att spela, men det var för sent.

Redhawks slutar därmed på andra plats i DamEttan Södra medan Karlskronas jakt på ett avancemang till SDHL går vidare under våren.

MATCHFAKTA, DamEttan Södra
Karlskrona vs. Redhawks 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)

19:25 1-0 Wilma Johansson (Andersson, Snider) PP1

20:55 2-0 Elin Svensson (Northcote) PP1

52:22 3-0 Michael Andersson (Johansson, Morin)
55:44 3-1 Mia Bau Hansen (Apserup, Frandsen)

Skott: 30-30 (8-13, 10-6, 12-11)
Publik: 611 personer (NKT-Arena Karlskrona)