• Huvudsponsorer

Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Malmö
MIF

Decimerat Redhawks poänglöst i Karlstad

12 januari 2019 20:39

Två mål under de inledande tio minuterna satte Redhawks i ett dåligt läge i Karlstad. En snabb reducering hjälpte inte i kväll, närmre än så kom inte Redhawks. Med två matchstraff hade Redhawks inte energin att komma tillbaka målmässigt denna gång.


Redhawks fick en kalldusch tidigt i Karlstad. För inledningsvis var det Redhawks som hade mycket bra, men Färjestad utnyttjade sitt första anfall i matchen och tog ledningen efter fyra minuters spel.

Det blev inte roligare när hemmalaget fick spela powerplay och dubblade ledningen några minuter senare. Hastigt och mindre lustigt befann sig Redhawks i ett tvåmålsunderläge.

Kapten Fredrik Händemark, som var planens gigant, ordnade en snabb reducering. Han trampade runt och tryckte iväg ett backhandsskott, som styrdes i mål via Frederik Storms byxa.

Merparten av målen föll i den andra perioden och matchen kom istället att handla mycket om andra saker. I den andra periode trycktes Händemark ut i Färjestads bås, där han också hölls kvar och pucklades på. Marcus Sylvegård kom till sin kaptens undsättning, men då han lämnade det egna spelarbåset och tog sig in i Färjestads ådrog han sig ett matchstraff.

Lillebror Sylvegård var inte den enda Redhawksspelare att gå detta öde till mötes. I den tredje perioden kom Henrik Hetta in olycklig i en situation och fick uppsöka omklädningsrummet. Redhawks tvingades till spel i numerärt underläge i fem minuter - och två av dessa i spel tre mot fem. Det spelet var utomordentligt starkt, men när Redhawks åter var fulltaligt lyckades Färjestad stänga matchen med sitt tredje mål för kvällen.

Det blev också matchens sista. Redhawks försökte forcera i slutminuterna, men all tid med en man mindre på banan hade slitit och det riktiga trycket fanns inte där.

Nu har Redhawks spelledigt under en veckas tid, innan det på lördag väntar bortamöte med Timrå.

MATCHFAKTA, SHL
Färjestad vs. Redhawks 3-1 (2-1, 0-0, 1-0)

3:59 1-0 Marcus Nilsson (Lindqvist, Ottosson)
9:13 2-0 Michael Lindqvist (Nilsson, Wikstrand)
10:30 2-1 Frederik Storm (Händemark, Mylläri)

52:48 3-1 Axel Ottosson (Nygård, Olofsson)

Skott: 26-16 (6-3, 10-6, 10-7)
Publik: 8 187 personer (Löfbergs Arena)