• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 Januari Jan
Lördag Lör 1 Februari Feb
Söndag Sön 2 Februari Feb
Tisdag Tis 11 Februari Feb
Torsdag Tor 13 Februari Feb
Lördag Lör 15 Februari Feb
Söndag Sön 16 Februari Feb
Tisdag Tis 18 Februari Feb
Torsdag Tor 20 Februari Feb
Lördag Lör 22 Februari Feb
Söndag Sön 23 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Idag 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Malmö
MIF

Redhawks föll borta mot mästaren

19 december 2018 21:25

VÄXJÖ. Med 1-1 inför den tredje perioden hade Redhawks bra hugg på den regerande svenska mästaren, Växjö Lakers. Men i tredje var det hemmalaget som drog det längsta strået och gick ifrån. Därmed får Redhawks vända hemåt utan poäng och börja ladda för revansch inför fredagens hemmamatch.


I kväll var Redhawks tillbaka i matchspel efter en veckas uppehåll, när Växjö Lakers stod för motståndet på bortais. Från första nedsläpp var det också ett spelsuget Redhawks, som inledde matchen starkt, men den andra delen av den kom att handla om en sak - utvisningar.

Där försvann mycket av momentum när det enbart handlade om att freda sitt mål, något som Redhawks förvisso klarade av. Mycket tack vare en Cristopher Nihlstorp som svarade för ett strålande matchen igenom.

Efter knappt halva matchen tvingades han dock kapitulera. Växjö Lakers hade dominerat perioden stort och när hemmalaget kunde stoppa ett Redhawksuppspel på offensiva blå så gick det fort. Linus Fröberg fick läget i slottet och hittade krysset.

Redhawks hittade emellertid en kvittering innan den andra pausvilan var över. Axel Wemmenborn har haft flera fina chanser under hösten och nu fick han äntligen jubla. Därmed var det 1-1 efter 40 minuter - ett resultat som inte speglade matchbilden.

Hemmalaget var bättre, men Redhawks hade ändå ett bra läge inför tredje. Där tappade malmöiterna dock pucken i mittzon två gånger om, något Växjö utnyttjade. Poängchansen försvann iväg och Redhawks får vända hemåt med en förlust i bagaget.

Nya tag på fredag kväll, när Luleå gästar i den sista SHL-matchen innan jul. Säkra din plats till matchen genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL
Växjö Lakers vs. Redhawks 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)

29:02 1-0 Linus Fröberg (Bokk, Andersson)
39:02 1-1 Axel Wemmenborn (Hetta, Forsberg)

42:42 2-1 Filip Cederqvist (Andersson)
51:01 3-1 Roman Horák (Junttila)

Skott: 37-19 (11-7, 17-7, 9-5)
Publik: 4 245 personer (Vida Arena)