• Huvudsponsorer

Fredag Fre 14 Augusti Aug
Torsdag Tor 27 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Lördag Lör 5 September Sep
Söndag Sön 6 September Sep
Torsdag Tor 10 September Sep
Fredag Fre 18 September Sep
Tisdag Tis 22 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Tisdag Tis 20 Oktober Okt
Idag 22 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Tisdag Tis 17 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Torsdag Tor 26 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Tisdag Tis 1 December Dec
Torsdag Tor 3 December Dec
Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Malmö
MIF

Redhawks tog krigarseger i Blekinge

3 februari 2018 20:13
Matchrapport

Det var inte den vackraste seger som Redhawks tagit denna säsong, men i Karlskrona spelades tre viktiga poäng hem. Segern innebar att Redhawks avancerade till fjärde plats i SHL-tabellen.


I kväll klev Redhawks ut till sin sjunde match på bara tolv dagar. Tabelljumbon Karlskrona stod för motståndet i Blekinge och från start var det Redhawks som hade ett fast grepp om taktpinnen.

Efter en vunnen tekning i egen zon kom också ledningsmålet. Redhawks gick till attack med fyra spelare mot två försvarande KHK:are. Nichlas Hardt höll i fint innan han satte upp Christoffer Forsberg på ett direktskott i slottet. Jens Olsson drev fint på kassen och skymde Johannes Jönsson mellan hemmalagets stolpar. Han såg aldrig pucken innan den nådde nätet - Redhawks ledning var ett faktum.

Även om Karlskrona vann skottstatistiken var det Redhawks som skapade de farligaste chanserna och ledningen utökades också i början av den andra perioden.

Mellanakten hann inte bli gammal. Efter bara 41 sekunder trampade Fredrik Händemark runt på vänsterkanten och tryckte in 2-0-målet på första stolpen.

Strax därefter prickade Matias Lassen, som gjort mål i de två senaste matcherna, stolpen. Närmre en tredje fullträff än så kom inte Redhawks under matchen.

Efter en spelad halvtimme fick Karlskrona allt mer att säga till om och hemmalaget skulle också reducera innan den andra pausvilan. Redhawks ådrog sig en onödig utvisning och den tidigare Redhawksspelare Konstantin Komarek sköt 1-2 i powerplay.

Den tredje perioden blev en kamp för att hålla ledningen. Karlskrona förde spelet, men Redhawks höll emot. Oscar Alsenfelt spelade stor mellan stolparna och räddade 38 av 39 skott när Redhawks tog tredje raka segern.

På måndag avslutas det intensiva matchandet, men det är inte vilken match som helst som väntar. Redhawks tar emot Rögle i säsongens sista Skånederby i Malmö Arena. Dina biljetter säkrar du genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL
Karlskrona vs. Redhawks 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)

6:57 0-1 Christoffer Forsberg (Hardt, Olsson)

20:41 0-2 Fredrik Händemark (Bryggman, Ekberg)
38:14 1-2 Konstantin Komarek (Persson, Guter) PP1

Skott: 39-20 (13-9, 14-7, 12-4)
Publik: 3 536 personer