• Huvudsponsorer

Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Tisdag Tis 3 September Sep
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Torsdag Tor 10 Oktober Okt
Lördag Lör 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 17 Oktober Okt
Lördag Lör 19 Oktober Okt
Torsdag Tor 24 Oktober Okt
Lördag Lör 26 Oktober Okt
Tisdag Tis 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 31 Oktober Okt
Lördag Lör 2 November Nov
Torsdag Tor 14 November Nov
Lördag Lör 16 November Nov
Torsdag Tor 21 November Nov
Lördag Lör 23 November Nov
Torsdag Tor 28 November Nov
Lördag Lör 30 November Nov
Torsdag Tor 5 December Dec
Lördag Lör 7 December Dec
Hemma
Malmö
MIF
Borta
HV71
HV71

Redhawks straffade HV71 och tog revansch

23 januari 2018 21:35
Matchrapport

MALMÖ. Visst blev det revansch i kvällens hemmamöte med HV71. Men precis som i fredags var det en jämn tillställning och det krävdes mer än 60 minuters spel även i kväll. 1-1 var resultatet efter full tid och till slut avgjorde straffar till Redhawks fördel, där Jonas Gunnarsson räddade tre av fyra samtidigt som Marcus Sylvegård och Johan Olofsson hittade rätt.


Även denna gång blev det en jämn tillställning mot HV71. Smålänningarna drog som bekant det längsta strået i fredagens förlängningsavgörande och lade beslag på två poäng då. Även i kväll skulle spelarna få jobba övertid, men mer om det senare.

Från start visade Redhawks verkligen att man ville koppla greppet om den här matchen. Frammanade av 6002 på läktarna malde Redhawks på ordentligt. Därför kom också gästernas mål väldigt ologiskt när de utnyttjade en kontring. Ett mål som inte var helt olikt avgörandet i Jönköping för fyra dagar sedan - frånsett att det var spegelvänt.

Målet bekom dock inte Redhawks. I powerplay såg Daniel Zaar till att kvittera med ett direktskott från blå. Även om han inte fick karriärens bästa träff så var skymningen god från Robin Alvarez och pucken hittade krysset.

Zaars mål blev det sista som publiken fick se under ordinarie matchtid, men de fick sannerligen se fler heta chanser. Förvisso var det inte lika vidöppna försvar som i fredags, men båda lagen förmådde att vaska fram vassa målmöjligheter.

HV71 öppnade den andra perioden med att pricka ramen vid två tillfällen och bomma två ganska öppna mål - i samma fem mot tre-spel. Och när Redhawks var fyra man på banan tog sig Andy Miele loss på ett friläge, revs ner och tilldömdes straff. Han tog den själv. Fredrik Pettersson-Wentzel var bortgjord, men backhandavslutet smet strax över ribban.

När den tredje perioden var kommen var det Redhawks som var närmast ett avgörande och det laget som såg att vilja avgöra mest. Men det blev som sagt inte fler mål, varken under ordinarie speltid eller i den efterföljande förlängningen.

Till slut var det straffar som fick avgöra. Med kniven mot strupen fick Marcus Sylvegård förtroendet med Redhawks sista straff - och som vanligt var han iskall och satte dit den. Det, samt att Jonas Gunnarsson räddade tre av fyra HV-försök, bäddade för att Johan Olofsson kunde avgöra och skjuta segern till Redhawks.

Redhawks fick därmed en bra start på de två intensiva veckorna som väntar. På lördag är det dags för ny hemmamatch igen, när det vankas publikfest och Hockeyns Dag mot Mora. Läs mer om Hockeyns Dag genom att klicka här!

MATCHFAKTA, SHL
Redhawks vs. HV71 2-1 (1-1, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0 )

9:17 0-1 David Ullström (Stenlund, Zanetti)
14:09 1-1 Daniel Zaar (Ekberg, Händemark) PP1

65:00 2-1 Johan Olofsson (Avgörande straff)

Skott: 27-32 (7-12, 8-11, 9-7, 2-2, 1-0)
Publik: 6 002 personer