• Huvudsponsorer

Hemma
Rögle
RBK
Borta
Malmö
MIF

Redhawks vände och vann derbyt

19 december 2017 21:09
Matchrapport

ÄNGELHOLM. Ordningen är återställd - Redhawks är derbykungar igen. Trots ett underläge med 0-2 efter en kvart av den första perioden avgick Redhawks med segern. Ett snabbt reduceringsmål följdes upp av en riktigt bra andraperiod, där segern grundlades.


SHL återstartade med en stormatch, Skånederby i Lindab Arena. Redhawks var också spelsugna i början av matchen och hemmalaget fick knappt låna pucken under de inledande minuterna.

Därför kom Rögles ledningsmål som en blixt från klar himmel. Det första skottet på mål letade sig också in i nät och Jonas Gunnarsson fick en tuff start på matchen - något som dock inte skulle bekomma honom.

Även om ängelholmarna dubblade sin ledning fram till 2-0 vek Redhawks inte ner sig. Andy Miele reducerade snabbt på en stolpretur efter ett tungt Max Görtz-skott.

Redhawks startade den andra perioden i uppförsbacke, underläge 1-2. Men då lade Redhawks i högsta växeln och dominerade stort.

Övertaget gav utdelning snabbt. Jens Olsson höll sig framme och pillade in kvitteringen i en tilltrasslad situation framför Röglekassen.

Den spelmässiga pressen mot hemmamålet bestod och när Nils Andersson bombande in ledningsmålet i powerplay efter drygt halva matchen skulle det också visa sig bli det matchvinnande.

Mellanakten bjöd inte på fler mål och i tredje försvarade sig Redhawks bra med en väldigt stabil Jonas Gunnarsson som sista utpost. Även om Rögle pressade på en del blev det aldrig riktigt farligt och Redhawks plockade via 3-2 hem en ny derbyseger.

MATCHFAKTA, SHL
Rögle vs. Redhawks 2-3 (2-1, 0-2, 0-0)

2:32 1-0 Ted Brithén (Hedberg, Rendfeldt)
15:07 2-0 Edwin Hedberg (Widing)
16:09 2-1 Andy Miele (Görtz, Mylläri)

22:12 2-2 Jens Olsson (Görtz, Mäntylä)
32:59 2-3 Nils Andersson (Rakhshani, Bryggman) PP1

Skott: 22-25 (7-10, 4-12, 11-3)
Publik: 5 051 personer