• Huvudsponsorer

Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Idag 23 Mars Mar
Lördag Lör 25 Mars Mar
Tisdag Tis 28 Mars Mar
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Växjö
VLH

"Kanon om vi kan få samma stöd i morgon"

26 mars 2017 18:52
Inför match

Kvartsfinal 6 kommer upp i Malmö Arena i morgon när Redhawks kan frälsa hemmafansen och avancera vidare till SM-semifinal. Då krävs en ny seger mot Växjö Lakers. Peter Andersson menar att publiken är en nyckelfaktor i en match som kan bli väldigt avgörande. – Det betyder sjukt mycket om det är mycket folk här och alla är högljudda, säger han.


Redhawks kunde inte ta tillvara på den första matchbollen i kvartsfinalserien mot Växjö Lakers. I morgon är det dags för den andra - och den kommer dessutom hemma i Malmö Arena.

I dag har Redhawks laddat upp med ett träningspass där så gott som alla spelare deltog. Peter Andersson har upptäckt en förändring i motståndarnas sett att spela efter gårdagens möte i Småland.

– Det såg ut som att de spelade lite mer defensivt, säger Andersson och utvecklar kring de nyckelmoment som då uppstår för Redhawks räkning;

– Det blir ännu viktigare för oss att vara noggranna med pucken, att inte tappa den på fel ställen. När vi spelar i deras zon vet vi att vi är bra, vi har varit det långa stunder tidigare. Vi började dessutom matchen i går på ett bra sätt.

Innan dagens ispass var det videogenomgång och tränarna visade en hel del bilder på positiva saker.

– Vi har tryckt på det, att så här kan det se ut när vi gör rätt saker, berättar Andersson.

– Vi tar med oss positiva saker och korrigerar, precis som alltid, det som inte var lika bra.

En av sakerna som Peter Andersson vill korrigera är antalet utvisningar. I går spenderade Redhawks tolv minuter i utvisningsbåset.

– Senaste matchen här hemma hade vi noll utvisningar. I går tog vi för många. Vi tappade tålamodet och disciplinen i vissa sekvenser. Jag tror att det kommer vara åtgärdat till i morgon.

Redhawks har 3-2 i matcher mot grundseriesegraren och det gäller att komma ihåg att det är just SHL:s bästa lag över 52 omgångar som står för motståndet.

– Vi möter ett bra lag och måste kontrollera de stunder när Växjö får momentum och göra det bättre än vad vi gjorde i går. Vi har gjort det tidigare i matchserien och vi har det i gruppen och systemet, att vi kan hantera det. Men det gäller att göra det också, menar Andersson.

I går inledde Redhawks matchen starkt. Nichlas Hardt satte tre rejäla tacklingar i offensiv zon och styrde sånär in ett ledningsmål i första bytet.

– Starten var bra, men vi behöver steppa upp i powerplay. Vi hade några möjligheter i den spelformen i går och i de här täta och jämna matcherna behöver det vara bra, anser Peter Andersson, som ser fram emot matchen i Malmö Arena under måndagskvällen.

– Det ska bli kul att spela i morgon. Vi har satt oss själva i en bra situation och nu ska vi ta tillvara på den.

Andersson talade sig varm om publikstödet efter att Redhawks vänt 0-3 till 4-3 i senaste hemmamatchen. I dag berättar han mer om vad det ger laget.

– Det betyder sjukt mycket om det är mycket folk här och alla är högljudda. Publiken hjälper oss, spelarna växer när de känner energin från alla på läktarna och får extra krafter av det. Det vore kanon om vi kunde få samma stöd i morgon igen.

Köp biljetter och ge det som Peter Andersson efterlyser - du säkrar din plats genom att klicka här! Nära 4000 biljetter har sålts sedan Kvartsfinal 5 tog slut för 24 timmar sedan. Nu fyller vi Malmö Arena!