• Huvudsponsorer

Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Lördag Lör 11 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Malmö
MIF

Redhawks i förarsätet efter ny bortaseger

21 mars 2017 21:34
Matchrapport

VÄXJÖ. Det blev på nytt väldigt spännande i kvartsfinalserien mellan Redhawks och Växjö Lakers, när Redhawks fixade en ny seger i Vida Arena. Cristopher Nihlstorp fick chansen mellan stolparna och gjorde en stor match. Det matchvinnande målet från Rhett Rakhshani godkändes efter en lång videogranskning. På torsdag går serien vidare i Malmö Arena. Säkra din plats på malmoredhawks.com/slutspelsfeber!


Det blev en mer målrik tillställning när Redhawks gick upp mot Växjö Lakers i den tredje SM-kvartsfinalen i Vida Arena under tisdagskvällen.

Fortfarande vet Redhawks inte hur det känns att ligga under i en kvartsfinalmatch den här våren. I slutet av den första perioden kunde Frederik Storm trampa igång en spelvändning, som han själv avslutade på bästa sätt - med ett skott i krysset.

Redhawks spelade en bra hockey i öppningsperioden och fortsatte på den inslagna vägen i andra. Växjö Lakers kvitterade förvisso tidigt i den andra akten, men när Dennis Everberg ådrog sig ett matchstraff och hemmalaget drabbades av ytterligare en tvåminutersutvisning sköt Ilari Filppula 2-1 i spel fem mot tre.

Med bara halvminuten ökade sedan Christoffer Forsberg på till 3-1 efter en mycket fin kontring, där Kim Rosdahl och Nicklas Jadeland svarade för förarbetet.

– Två perioder från vår sida var helt okej. Vi spelade stabilt och bra, gjorde goda bedömningar och låg rätt i positionerna. Det kändes tryggt, säger Peter Andersson.

I den avslutande tredjedelen fick Redhawks kämpa ordentligt för att hålla fast vid sin ledning. Växjö reducerade efter en och en halv minuts spel och övertaget var nere på ett mål.

– I tredje, när vi ledde, så blev vi passiva och stillastående. Vi vågade inte riktigt spela så som jag vill att vi ska spela, menar Andersson.

I ett powerplay klev dock Rhett Rakhshani fram och tryckte in 4-2 med minsta möjliga marginal. Hans fjärde fullträff på fem matcher i SM-slutspelet.

Därefter, under de sista tio minuterna, blev det en kamp om att freda det egna målet.

– Vi drog på oss utvisningar och de fick tryck på oss. Växjö är ett väldigt skickligt lag, säger Andersson och hemmalaget lyckades också reducera med knappa halvminuten kvar att spela - men Redhawks höll undan.

– Vi kom undan med hjärtat i halsgropen på slutet. Jag är glad för segern. Vi har några saker som vi behöver korrigera och förbättra till nästa match, tycker Andersson.

Cristopher Nihlstorp fick chansen mellan stolparna i kväll och han svarade för en mycket stark insats.

– Stoffe klev fram. Kul att han spelade bra och tog chansen när han fick den. Han gjorde någon stor räddning på slutet. Det var viktigt för laget, berömmer Peter Andersson.

Om två dagar är det dags för ny match, den fjärde i kvartsfinalserien.

– Nu tar vi bussen hem. Sedan handlar det om att äta, sova och vila. Sen ska vi vara beredda för en ny match i övermorgon, berättar Andersson avslutningsvis.

Tack vare segern går Redhawks upp i ledning i kvartsfinalserien igen! På torsdag är det dags för rond fyra, i Malmö Arena. Säkra din plats på malmoredhawks.com/slutspelsfeber!

Växjö Lakers vs. Redhawks 3-4 (0-1, 1-2, 1-1)
0-1 (18:51) Frederik Storm (Olsson)
1-1 (21:35) Linus Fröberg (Murphy, Martinsson)
1-2 (25:31) Ilari Filppula (Olsson) 5/3
1-3 (39:31) Christoffer Forsberg (Rosdahl, Jadeland)
2-3 (41:34) Josh Hennessy (Tambellini, Josefsson)
2-4 (49:11) Rhett Rakhshani (Hardt, Händemark) 5/4
3-4 (59:32) Robert Rosén (Tambellini, Martinsson) 6/5
Skott: 24-25 (8-10, 7-10, 9-5)
Utv.min: 33-10
Publik: xxxx personer