• Huvudsponsorer

Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb
Torsdag Tor 2 Mars Mar
Lördag Lör 4 Mars Mar
Tisdag Tis 7 Mars Mar
Torsdag Tor 9 Mars Mar
Tisdag Tis 14 Mars Mar
Torsdag Tor 16 Mars Mar
Lördag Lör 18 Mars Mar
Tisdag Tis 21 Mars Mar
Idag 23 Mars Mar
Lördag Lör 25 Mars Mar
Tisdag Tis 28 Mars Mar
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Växjö
VLH

Kan Redhawks vinna även andra mötet?

18 mars 2017 15:59
Inför match

I går knep Redhawks premiärmatchen av kvartsfinalserien mot Växjö Lakers. Nichlas Hardt satte det förlösande målet i sudden death och såg till att Redhawks placerade sig i förarsätet inför fortsättningen. Den kommer redan under söndagseftermiddagen, då matchserien vänder till Malmö Arena. Nu ska Redhawks, tillsammans med publiken, gå fram till 2-0 i matcher!


Redhawks satte sig i förarsätet efter att ha avgjort den första kvartsfinalomgången mot Växjö Lakers i förlängning. Inte nog med att Redhawks vann matchen, den spelmässiga insatsen var också riktigt bra matchen igenom - trots att hemmalaget kom ut i ett rasande tempo i Vida Arena i går.

– De första tio var också bra, säger assisterande tränare Martin Filander, om den tid då Redhawks var tillbakapressat och utvecklar vad han menar;

– När man möter ett skickligt lag och de tar initiativ handlar det om att försvara sig på ett starkt sätt. Vi hade ett bra målvaktsspel och ett bra försvararsspel i går som höll ihop det. Vi visste att vi kunde växa in i matchen. I en matchserie är det så, att motståndaren har kvaliteter och då gäller det att försvaret stämmer och det tycker jag att det gjorde i går.

Martin Filander hittar ett par nyckelpunkter kring vad som fällde avgörandet i går.

– Taktiskt höll vi ihop det väldigt bra mot ett mycket bra lag. Special teams var skickliga, där boxplay stängde ner det mesta medan powerplay skapade chanser och till slut avgjorde matchen. Det var en typisk slutspelsmatch; tight, jämn, hård och där special teams avgjorde, säger han.

Fredagsmatchen är dock lagd till handlingarna. Den gav Redhawks en ledning i matchserien, men inte mer än så. Det gäller att veta att det bara var en delseger och att det är 0-0 närpucken släpps i Malmö Arena i morgon.

– Det är en ny match. Det är bara att nollställa och vara beredd att tävla om initiativet i matchen och tävla om att kunna göra sin grej. Det är ny dag och det gäller att leva här och nu, menar Filander.

– Vi kan inte leva på gamla meriter. Om man ska vara ärlig så är det ingen som varken har vunnit eller förlorat något än, fortsätter han.

Segern var Redhawks tredje raka mot Växjö Lakers och det kanske kan vara något som smyger sig in i spelarna hos grundseriesegraren.

– Det är svårt att spekulera om, men jag tror inte det. De har varit i sådana här situationer förrut och varit med och vunnit. Jag tror att de kommer att komma taggade - men det kommer även vi. Vi vet att det är ett jättebra lag och vet även att vi måste prestera på max för att slå dem och det är ambitionen inför morgondagen, berättar Filander.

Han tror att matchbilden kommer likna den från Vida Arena, att det inte spelar någon större roll om matchen spelas i Småland eller i Malmö Arena.

– Det kommer at tbli ett ställningskrig, precis som det var i Växjö. Båda lagen kommer att försöka mala på. Jag är övertygad om att det kommer att bli rolig hockey och en bra match mellan två lag med stora kvaliteter i spelet med puck.

I dag höll Redhawks ett kortare ispass för att åka av sig gårdagens 75 minuter långa match och så att spelarna kunde fila på ett par detaljer. Hur trupperna formeras bestäms under matchdagen.

– Vi kör på med den trupp vi har och tar ut det bästa laget för dagen, berättar Filander avslutningsvis.

Klockan 16 släpps pucken under söndagseftermiddagen. Missa inte chansen att vara med när Redhawks tillsammans med publiken skapar nya underbara hockeyminnen! Köp dina biljetter till den första SM-kvartsfinalen någonsin i Malmö Arena genom att klicka här!