• Huvudsponsorer

Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Lördag Lör 11 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Malmö
MIF

Redhawks tog första ronden efter förlängning

17 mars 2017 22:02
Matchrapport

VÄXJÖ. Med bara tio sekunder kvar av ordinarie matchtid lyckades Växjö Lakers kvittera Redhawks 1-0-ledning. Men inget kunde stoppa Redhawks denna kväll. I förlängningen var det Nichlas Hardt som klev fram och avgjorde, när han tryckte in en retur i powerplay. På söndag spelas match två, i Malmö Arena. Nu är det hög tid att du tar dig till arenan och bär fram killarna till en ny seger! Säkra din plats på malmoredhawks.com/slutspelsfeber!


Redhawks tog hem den första ronden av kvartsfinalserien mot SHL-ettan Växjö Lakers. I Vida Arena var det förvisso hemmalaget som kom ut starkast.

– Jag tycker att Växjö kom ut bra. Vi hade det tuff under några minuter, de första sju eller åtta. Efter det så lyfte vi vårt spel. Vi fick till lite längre anfall, började att hålla i pucken mer och växte in mer och mer i matchen, säger Peter Andersson på presskonferensen.

Just efter den första halvan av inledningsperioden tog Redhawks över ordentligt och förde matchen från det till dessa att hesa Fredrik ljöd efter 60 minuter.

Den andra perioden var Redhawks väldigt dominanta. Skottstatistiken 14-0, med Redhawks siffror först, talar sitt tydliga språk.

– Den var riktigt bra från vår sida. Det enda som saknade var att vi borde ha gjort lite fler mål. Då blev det också ett tufft läge, när utdelningen inte kom, menar Andersson.

Han fick se sitt lag ta ledningen när Robin Alvarez slog in sin egen retur på volley efter halva matchen. Men med en så pass knapp ledning fanns sannerligen inte utrymme för några misstag - och Redhawks höll sig också från sådana i stora delar av den tredje perioden.

– Vi spelade bra i tredje också, tycker Andersson.

I slutminuterna blev det dock för tufft och Oscar Alsenfelts nolla sprack tio sekunder från slutsignalen. Tuomas Kiiskinen kvitterade.

– Vi fick lite tuffa utvisningar på oss och till slut ringde det, säger Andersson, om målet som kom i spel sex mot fyra.

Men Redhawks vägrade att vika ner sig denna fredagskväll.

– Jag är grymt, grymt stolt över laget som återhämtade sig, hade ett bra snack i pausen, laddade om batterierna och klev ut och spelade som om inget hade hänt. Det gjorde killarna riktigt bra, berömmer Peter Andersson.

När hans lag fick chans till spel i numerärt överläge i förlängning kom avgörandet. Nils Andersson tog skott och glödhete Nichlas Hardt tryckte in returen - hans tredje mål i SM-slutspelet.

På söndag spelas den andra kvartsfinalen. Upplev stämningen och trycket i Malmö Arena när Malmö Redhawks tillsammans med alla i publiken skapar underbara hockeyminnen! Säkra din plats till kvartsfinal två genom att klicka här!

Växjö Lakers vs. Redhawks 1-2 (0-0, 0-1, 1-0, 0-1)
0-1 (29:16) Robin Alvarez (Rakhshani, Filppula)
1-1 (59:50) Tuomas Kiiskinen (Bailen, Palola) 6/4
1-2 (76:51) Nichlas Hardt (N Andersson, Händemark) 5/4
Skott: 23-36 (8-11, 0-14, 9-3, 6-8)
Utv.min: 10-10
Publik: 5 027 personer